Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Oliver sa bráni návratu do Kanady, kde mal brutálne vraždiť. Jeho priateľka spolupracovala
Zdielať na

Oliver sa bráni návratu do Kanady, kde mal brutálne vraždiť. Jeho priateľka spolupracovala

KANADA/ MAĎARSKO / 28-ročný Slovák Oliver, ktorý je podozrivý z vraždy a pokusu o vraždu v Kanade, zostáva naďalej v rukách maďarskej polície. Našim južným susedom sa všetkými legálnymi spôsobmi snaží zabrániť, aby dali súhlas na jeho vydanie do Kanady.

Zatiaľ, čo Oliver sa všemožne bráni návratu do krajiny, kde mal údajne vraždiť, jeho 25-ročná priateľka, Číňanka Lucy s maďarskými orgánmi spolupracovala. Uplynulý týždeň súhlasila so svojím vydaním do Kanady, kde sa už čoskoro postaví pred súd. Dvojica je obvinená z vraždy 1. stupňa a pokusu o vraždu. Svedkovia ich videli odchádzať 28. februára večer, z priemyselnej zóny Stoney Creek, kde bolo počuť streľbu.

Zraneniam na mieste podľahol 39-ročný Tyler Pratt z Britskej Kolumbie. Jeho, v tom čase tehotnú snúbenicu, našli ležať vážne zranenú na okraji cesty. Po mesiacoch v nemocnici je už v domácej starostlivosti, ale v dôsledku poranení prišla o nenarodené bábätko. Hamiltonská polícia si je už takmer istá motívom vraždy, ale zatiaľ ho nechce zverejniť. Podľa nich z miesta činu bezprostredne po streľbe odišlo biele SUV-čko, v ktorom sa viezli Oliver s Lucy. Obaja odleteli len 24 hodín po vražde a pokuse o vraždu z Kanady do východnej Európy.

"Sme presvedčení, že Lucy a Oliver vedia o tom, že sú v tejto súvislosti hľadaní a aktívne sa pred políciou ukrývajú," uviedol Jim Callender, hamiltonská polícia. Najskôr sa ukrývali v Česku a na Slovensku, odkiaľ sa presunuli do Budapešti. Tam ich napokon 12. júna, po viac ako troch mesiacoch na úteku chytili. Začal sa tak proces ich vydania späť do Kanady. Obvinená Lucy s tým súhlasila a komerčným letom v sprievode polície sa už vrátila do krajiny. Oliver však s vydaním do Kanady nesúhlasil a extradičné konanie sa tak môže naťahovať ešte niekoľko mesiacov. Metropolitný súd v Budapešti, ktorý sa prípadom zaoberá, vo svojom stanovisku uviedol, že strelcom, ktorý v Stoney Creek zabíjal, je pravdepodobne obvinený Oliver. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy