Zatiahnuté
15°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Zrazil cyklistu a z miesta nehody ušiel. Pri dychovej skúške nafúkal viac ako 3 promile
Zdielať na

Zrazil cyklistu a z miesta nehody ušiel. Pri dychovej skúške nafúkal viac ako 3 promile

TRENČÍN / Opil sa, sadol za volant, zrazil cyklistu a ušiel. Takto by sa dalo v skratke opísať počínanie 41- ročného Ľuboša, ktorého krátko po spáchaní tohto činu vypátrali trenčianski policajti. Nafúkal vyše tri promile.

Štyridsaťjeden ročného Ľuboš zadržali policajti z Trenčína pre jeho bezohľadnú jazdu v opitosti. V obci Horná Suča zrazil cyklistu.

"Vodič pri predchádzaní nezachoval dostatočný bočný odstup od cyklistu a pravou prednou časťou vozidla do neho zozadu narazil," informovala hovorkyňa Danka Adámiková. Štyridsaťosemročný cyklista po náraze spadol na cestu, pričom utrpel vážne poranenia hlavy. Muž mu nepomohol, namiesto toho pokračoval v jazde a z miesta nehody ušiel. Našťastie, nie ďaleko. "Vodič dodávky bol následne vypátraný a podrobený dychovej skúške s pozitívnym výsledkom merania 3,15 promile alkoholu," doplnila hovorkyňa Danka Adámiková. "Policajti ďalej zistili, že dodávka, na ktorej jazdil je firemná a vodič nemal súhlas na využívanie vozidla na súkromné účely," informovala Adámiková. 

Muž mal tak na krku razom obvinenia hneď zo štyroch trestných činov, a to ublíženie na zdraví, neposkytnutie pomoci, neoprávnené užívanie cudzieho vozidla a ohrozenie pod vplyvom návykovej látky. Prokurátor podal návrh na Ľubošovo vzatie do väzby, o ktorom rozhodoval súd. Obvinený sa ku všetkému priznal a svoj čin oľutoval. Na prepustenie na slobodu to nestačilo. "Sudca pre prípravné konanie vzal obvineného do väzby, pretože existuje dôvodná obava, že bude pokračovať v trestnej činnosti," uviedol Michal Turák z Krajského súdu v Trenčíne. "Rozhodnutie o väzbe je právoplatné, nakoľko voči nemu nebola podaná sťažnosť," doplnil Michal Turák. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy