Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Tragédia na družstve: Býk napadol muža, zraneniam podľahol
Zdielať na

Tragédia na družstve: Býk napadol muža, zraneniam podľahol

BANSKÁ BELÁ / Nešťastie na družstve v Banskej Belej. Podľa polície napadol býk 69-ročného muža. Ten ťažkým zraneniam podľahol na mieste. Je to už druhý prípad útoku býka na človeka v banskobystrickom kraji v priebehu 7-mich dní.

​Zviera napadlo 69-ročného muža v Banskej Belej. Hoci bol pán Jozef na dôchodku, na družstvo údajne chodieval pomáhať. "Býk zaútočil na muža za doposiaľ presne neobjasnených okolností," uviedla hovorkyňa KR PZ BB Petra Kováčiková. Jeho bezvládne telo našli zamestnanci, ktorí boli v nedeľu večer v areáli družstva. "Na miesto udalosti sme okamžite vyslali záchranárov. Žiaľ, tí už mužovi nedokázali pomôcť. Utrpel poranenia, ktoré boli nezlučiteľné so životom," vyjadrila sa hovorkyňa OS ZZS SR Alena Krčová.

Prečo býk na muža zaútočil a čo presne nešťastiu predchádzalo, zisťuje polícia. Vstup do areálu ohradili a stopy dokumentovali niekoľko hodín. "Začali sme trestné stíhanie pre prečin usmrtenia. V súčinnosti s banskoštiavnickými policajtmi zisťujú podrobnosti prípadu tiež pracovníci inšpektorátu práce," povedala  Kováčiková. 

Je to už druhý podobný prípad, ktorý rieši polícia na strednom Slovensku. Pred týždňom zaútočil býk na 81-ročnú dôchodkyňu pri Zvolene. Žena bola na prechádzke na lazoch nad mestom. Pri studničke sa údajne snažila od seba odohnať dobytok a jeden z býkov ju zvalil na zem a postúpal po nej. S ťažkými zraneniami a viacnásobnými zlomeninami je hospitalizovaná v nemocnici. V tomto prípade polícia začala trestné stíhanie pre ublíženie na zdraví.


Súvisiace články

Najčítanejšie správy