Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Agresívny útok na ženy a deti: Muž im nadával do špinavých cigánok a napadol ich
Zdielať na

Agresívny útok na ženy a deti: Muž im nadával do špinavých cigánok a napadol ich

POLTÁR / Neznámy muž mal v Kalinove slovne aj fyzicky zaútočiť na ženy a ich deti. Najmladšie z nich má iba 4 roky a od narodenia trpí detskou mozgovou obrnou. Od útoku prešlo už niekoľko dní, no v rodine stále vládne strach.

Štyri dospelé ženy a desať detí. Na to miesto sa vybrali prvýkrát. Príjemné popoludnie pri vode sa ale zmenilo na traumatizujúci zážitok. Skupinku mal z ničoho nič najskôr slovne atakovať neznámy mladý muž. Rozčúlil ho vraj neporiadok na brehu jazera.

"Niekto si tam deň pred tým griloval, potom tam boli rozbité fľašky od alkoholu, plechovky. A on prišiel s tým, aby sme si to my poriadili. Vulgárne hrozne kričal. Špiny cigánske, " opísala incident Zdena. Nerozumie prečo by to robil, podľa jej slov sú slušná rodina. "Naši chlapi robia všetci vo Viedni. My sme slušní cigáni. Toto sa nám prvýkrát v živote stalo," vyjadrila sa Zdena. Ženy ho vraj slušne upozornili, že smeti nepatria im a teda to nepoupratujú. Následne sa vraj rozzúril a zaútočil aj fyzicky. "Neviem čo je to za človeka. Skôr napadol sestru, dcéru, nás, deti," pokračovala v opise udalosti Zdena. "Zobral na nás ten drúk, taký veľký, hrubý. Som sa skryla. Prosím Ťa nebi ma, prosím Ťa neudri ma s tým," uviedla napadnutá Mária. "Mňa dva razy strčil na zem. Keď ma strčil do toho ohniska aj s malou, ako som ja letela. Ja som hrozný šok dostala. Ja som nevedela čo mám robiť, ja som vrieskala," doplnila Zdena. 

Vyvádzal vraj ako zmyslov zbavený. Ženy nevedeli, či majú chrániť seba, alebo deti. Z ostatných návštevníkov sa ich vraj zastali iba dvaja cudzí chlapci. Napadnúť však mal aj ich. "Ja neviem či bol nafetovaný, ja si myslím, že bol nafetovaný," povedala Zdena. Veci im nahádzal do vody, rozbil tri mobilné telefóny. Zasiahol až jeho brat. 

Všetci majú modriny, odreniny, či škrabance. Jedna zo žien však musela navštíviť lekára. "Natrhnuté mám ramená. Som 42 dní na PN. Týždeň mám nosiť ešte ortézu," opísala následky Zdenka. "V prípade poškodenej, ktorej mali byť podľa predbežnej lekárskej správy spôsobené zranenia s dobou liečby do 42 dní, sme začali trestné stíhanie pre prečin ublíženia na zdraví," informovala hovorkyňa policajného zboru Petra Kováčiková. V prípade ďalšej poškodenej objasňujú policajti vec ako priestupok proti občianskemu spolunažívaniu. Ženám sa podarilo zistiť aj totožnosť útočníka, zatiaľ ho neobvinili. "Bojíme sa. Stále sa bojíme," uzavrela Zdenka. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy