Skoro jasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
21-krát súdne trestaný muž šoféroval kradnuté auto bez vodičáku, bol pod vplyvom drog
Zdielať na

21-krát súdne trestaný muž šoféroval kradnuté auto bez vodičáku, bol pod vplyvom drog

TRENČÍN / Za volant si sadol bez vodičského preukazu, navyše pod vplyvom drog, ktoré mal aj pri sebe, a to nie je všetko. Auto ktoré šoféroval je kradnuté. Toto je stručný príbeh 34-ročného Norberta, ktorého zastavili trenčianski policajti.

Len čo vodič spozoroval policajnú hliadku zrýchlil a nezastavil na stopke. Rozhodli sa ho preto skontrolovať. Po zastavení im ukázal všetky doklady okrem vodičského preukazu. Žiaden totiž nemal. 

"Vodič bol 15-krát odsúdený právoplatne za marenie výkonu a bol mu uložený trest zákazu činnosti. Nikdy nebol vodičom," povedal prokurátor Tibor Síleš. Zaujímavé je, že vodič do autoškoly nikdy nechodil. "Obvinený nikdy nevlastnil vodičský preukaz," uviedol prokurátor. 

Vodičský preukaz bol len jeden z problémov, ktoré u neho policajti zistili. "Bola mu odobraná krv, kde mu bolo zistených množstvo omamných látok metamfetamín, amfetamín," povedal prokurátor. 

"Ďalej policajti zistili, že vozidlo na ktorom jazdí je kradnuté," povedala vedúcu odboru komunikácie KR PZ Trenčín Danka Adámiková. "To auto som mal požičané, a to, že bolo kradnuté som nemohol vedieť," uviedol obvinený. 

Aby toho nebolo málo, mal pri sebe aj marihuanu, ktorú policajtom dobrovoľne odovzdal. Skončil v cele. "Došlo k zadržaniu 21-krát súdne trestaného páchateľa, mal pri sebe drogy," povedal prokurátor. 

Prokurátor spracoval návrh na jeho väzobné stíhanie. Sudca mu vyhovel a 34-ročného muža eskortovali rovno do ilavskej väznice. "Z preventívnych dôvodov bol vzatý do väzby, lebo by sa mohol dopúšťať trestnej činnosti," uviedol prokurátor Síleš. 

Doteraz dostával iba podmienky. Najnovšie si ale zavaril a hrozí mu niekoľkoročné väzenie. "Doteraz neviedli podmienečné tresty k náprave, tak mal by byť uložený nepodmienečný trest," dodal prokurátor. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy