Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Agresívny muž ohrozoval nožom vlastnú mamu a sestru
Zdielať na

Agresívny muž ohrozoval nožom vlastnú mamu a sestru

SPIŠSKÁ NOVÁ VES / Napadol svojich príbuzných a s kuchynským nožom v ruke sa im vyhrážal. Policajné hliadky sa preto do Harichoviec ponáhľali so zapnutými majákmi. Muž sa pokúsil zaútočiť aj na nich.

K incidentu medzi rodinnými príslušníkmi došlo v jednom z rodinných domov v obci Harichovce. 35-ročný muž vytiahol kuchynský nôž na matku a sestru.

Podľa prokuratúry muž nebol triezvy a taktiež bol pod vplyvom bližšie nešpecifikovaných omamných a psychotropných látok. Čo ho tak rozzúrilo nevedno. "35-ročnému mužovi, ktorý sa podľa doterajšieho vyšetrovania mal s nožom v ruke vyhrážať svojim rodinným príslušníkom, bolo vznesené obvinenie pre trestný čin nebezpečného vyhrážania," uviedla hovorkyňa KR PZ Košice Jana Mesárová. 

Agresívny muž neskrotol ani po príchode policajných hliadok. Vymenil zbraň a opäť sa pokúsil o útok. "Vzhľadom na to, že sa muž správal agresívne a snažil sa kovovou tyčou zaútočiť na zakročujúcich policajtov, boli pri služobnom zákroku použité donucovacie prostriedky v zmysle zákona o Policajnom zbore," povedala Mesárová. 

Spišskonovoveskí obvoďáci muža spacifikovali a umiestnili do policajnej cely. Tam vytriezvel a čakal na rozhodovanie o väzbe. "Vyhodnotením zabezpečených dôkazov prokurátor dospel k záveru, že u obvineného sú dané dôvody, tzv. útekovej a preventívnej väzby," uviedla hovorkyňa Krajskej prokuratúry Košice Jarmila Jánová. 

Dôvodom útekovej väzby bolo podľa prokurátora fakt, že mu ženy na ktoré zaútočil zrušili trvalý pobyt v ich dome. Pre trestné stíhanie by mohol byť nedosiahnuteľný. "Pokiaľ ide o dôvody tzv. preventívnej väzby, prokurátor vidí reálnu obavu z toho, že v prípade jeho ponechania na slobode dokoná trestný čin, ktorým hrozil," povedala Jánová. Sudkyňa muža poslala do väzby. Za jej mrežami bude čakať na hlavné pojednávanie, ktoré určí výšku trestu. Hrozí mu až trojročný pobyt vo väzení. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy