Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Obrovské šťastie vodiča: Po zrážke s vlakom prežil len s malými zraneniami
Zdielať na

Obrovské šťastie vodiča: Po zrážke s vlakom prežil len s malými zraneniami

HRONSKÝ BEŇADIK / O obrovskom šťastí môže hovoriť vodič osobného auta, ktoré sa vo štvrtok večer zrazilo s vlakom. Vážna nehoda sa stala pri Hronskom Beňadiku na označenom železničnom priecestí. Zdemolované auto po náraze odhodilo mimo cesty. Vodič sa z auta dostal sám, hasiči ho našli sedieť pod stromami.

Pod nehodu pri Hronskom Beňadiku sa zrejme podpísala nepozornosť.  Nehoda sa stala na železničnom priecestí kam vodič vošiel bez toho, aby sa poriadne rozhliadol. "Veľká rana to bola, šoféra brala sanitka," povedal miestny obyvateľ.

"K dopravnej nehode došlo na železničnom priecestí v obci Psiare. Vodič osobného auta pri prechádzaní železničným priecestím nerešpektoval zabezpečovacie svetelné priecestné zariadenie. Vošiel s vozidlom na priecestie, kde v tom čase od obce Hronský Beňadik vchádzal vlak pravidelnej linky zo Zvolena do Levíc," informovala policajná hovorkyňa Petra Kováčiková.

Takéto zrážky bývajú mimoriadne hrozivé. Prekvapení hasiči nenašli vodiča vo vraku, čakal ich neďaleko auta. Sedel v tieni pod stromami a rozprával sa s ľudmi z okolitých domov, ktorí mu bežali na pomoc.

"Po našom príchode sa vodič vozidla nachádzal mimo, so zranením ruky, krku a hrudníka. Do príchodu lekárskej služby sme mu poskytli prvú pomoc," uviedol veliteľ zásahu Stanislav Švolík.


Zraneného muža previezli po ošetrení sanitkou do nemocnice. Mal obrovské šťastie, že zrážku prežil. "Mal len s rukou niečo, veľké šťastie mal," skonštatoval miestny.

Vo vlaku sa viezla necelá desiatka cestujúcich. Nikto z nich sa nezranil. Vlaková doprava bola prerušaná na niekoľko hodín. "Vo vlaku nebol nikto zranený, do nášho príchodu tam bolo 6 osôb bez zranenia, strojvodca bol tiež bez zranení," uzavrel veliteľ zásahu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy