Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Starší muž si odbehol zo svadby. Mladík ho takto bezohľadne okradol
Zdielať na

Starší muž si odbehol zo svadby. Mladík ho takto bezohľadne okradol

LIPANY / Muža, ktorý si na chvíľu odbehol zo svadby, aby si kúpil cigarety, okradol neznámy mladík. Pod zámienkou, že dostal chuť na cigaretu, si od staršieho pána na ulici jednu vypýtal. Len čo sa dostal k dôchodcovi bližšie, z vrecka ukradol peniaze pripravené pre novomanželov.

​Peniaze mal okradnutý svadobčan pripravené vo vrecku. Kúpil si cigarety a plánoval sa vrátiť späť na svadbu. Cestu mu však skrížil mladík, ktorý sa dožadoval, aby ho ponúkol. "Dobehol ma, pýtal cigaretu, ja som ich mal v ruke, pretože som ich práve kúpil," povedal okradnutý pán. Cigaretu dostal, no to mu nestačilo. Po chvíli staršieho pána opäť dobehol a pýtal si ďalšiu. Bola to však iba zámienka, aby sa k nemu dostal čo najbližšie a mohol ho okradnúť.

"Povedal som mu, aby mi dal pokoj, že už som mu dal cigaretu a keď som sa otočil k nemu, tak okamžite strčil do vrecka a utekal preč," vyjadril sa okradnutý pán. "Išlo o hotovosť 150 eur. Muž bol políciou vypátraný a bol obmedzený na osobnej slobode," uviedla hovorkyňa KR PZ PO Jana Ligdayová. "Mal som ich tu vo vrecku jak príspevok na svadbu," povedal okradnutý pán. 

Podozrivého muža v krátkom čase vypátrali policajti. Sudca rozhodol o jeho vzatí do väzby z dôvodu, aby nepokračoval v trestnej činnosti. "Na základe dôkaznej situácie bol obvinený zo zločinu krádeže," vyjadrila sa Ligdayová. Obvineného muža pritom len pred pár dňami prepustili z výkonu trestu. Slobodu si dlho neužil. Po krádeži skončil opäť za mrežami. "Obvinenému mladíkovi hrozí trest odňatia slobody na tri až desať rokov," dodala Ligdayová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy