Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Smutný záver pátrania v Banskej Štiavnici: 17-ročného mladíka našli bez známok života
Zdielať na

Smutný záver pátrania v Banskej Štiavnici: 17-ročného mladíka našli bez známok života

ŠTIAVNICKÉ VRCHY / Veľká pátracia akcia v Štiavnických vrchoch. V nasadení boli desiatky policajtov a hasičov. Zo vzduchu pátral policajný vrtuľník aj drony s termovíziou. Všetci hľadali 17 ročného mladíka, ktorý odišiel z domu.

Sedemnásťročný chlapec zmizol ešte v predchádzajúci deň, rodina zalarmovala pomoc. Pátrali zo zeme aj zo vzduchu. Okrem policajného vrtuľníka boli v oblasti štiavnických vrchov nasadené aj drony s termovíziou. 

"Na tejto pátracej akcie sa zúčastnili viaceré pátracie zložky. O spoluprácu sme požiadali aj letku ministerstva vnútra, ktorý vyslali na túto akciu aj vrtuľník," povedala hovorkyňa KR PZ Banská Bystrica Petra Kováčiková. 

17-ročný Martin z Banskej Štiavnice bol talentovaným futbalistom. Odišiel z domu bez toho, aby povedal kam ide. Neobjavil sa ani na futbalovom tréningu, čo všetkých znepokojilo. Ráno pristál policajný vrtuľník na ihrisku. Policajti a hasiči si rozdelili úlohy a lokality, ktoré bolo treba prehľadať. Vrtuľník potom lietal nad oblasťou okolo Banskej Štiavnice.

Smutná správa prišla žiaľ po niekoľkých hodinách pátrania. Bezvládne telo 17-ročného mladíka našli pátrači v lese, bez známok života. "Napriek vynaloženému úsiliu, malo pátranie smutný záver," dodala Kováčiková. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy