Zatiahnuté
13°
Bratislava
Roland
9.5.2024
Brutálna vražda pri Komárne: Strýka dobodala a zabalila do koberca
Zdielať na

Brutálna vražda pri Komárne: Strýka dobodala a zabalila do koberca

KOMÁRNO / Závažný zločin vraždy. Tak klasifikoval vyšetrovateľ tragédiu z obce Búč v Komárňanskom okrese. Neter tam pripravila o život svojho 66 ročného strýka. Pravdepodobne išlo o peniaze. Žena, ktorá nikde nepracovala, ich potrebovala na zaplatenie spotrebného úveru.

38-ročná Edisa žila sama v dome, ktorý zdedila po starých rodičoch. Pred dvomi mesiacmi zavolala k sebe bývať strýka. Rozdelia si vraj náklady na bývanie.

66-ročný Ľudovít bol rozvedený, nevideli ho v dedine už od minulého týždňa. Bývalá manželka mala o neho obavy a tak poprosila starostu, aby ho skontroloval. Telefón zdvihla neter, ktorá ráno aj popoludní tvrdila, že strýko spí. Starosta preto ihneď zavolal policajtov. Dvere otvorila Edisa. 

Dobodané telo muža ležalo v predizbe prikryté dekami a kobercami už niekoľko dní. Neter sa policajtom k vražde na mieste priznala. Krátke spolužitie strýka a netere sa nieslo v napätej atmosfére. Neter, ktorá nikde nepracovala dokonca pred časom strýkovi ukradla peňaženku aj s platobnými kartami.

"Presnú príčinu, ako aj čas smrti nebohého nám odhalia výsledky nariadenej pitvy," uviedla hovorkyňa KR PZ Nitra Renáta Čuháková.  Edisa bola známa po celej dedine. "Vždy si od každého pýtala peniaze, a takéto. Aj starostovi vybila okná na dome, asi pred týždňom, vtedy ju mali policajti vziať nebolo by sa to stalo," uviedol obyvateľ dediny. 

Od starostu chcela peniaze za spotrebný úver, 10-tisíc eur, ktorý nevedela splácať. Často sedávala v miestnej krčme. "Skôr drogy, ale aj alkohol, ktovie, je to strašná vec, nezaslúžil si to," povedal dedinčan. "Vyšetrovateľ krajského riaditeľstva policajného zboru v Nitre začal v tejto súvislosti trestné stíhanie vo veci pre obzvlášť závažný zločin vraždy," dodal Čuháková. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy