Zatiahnuté
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Dramatická záchrana v Nitre: Mladík začal padať zo skaly počas toho, ako šiel na malú potrebu
Zdielať na

Dramatická záchrana v Nitre: Mladík začal padať zo skaly počas toho, ako šiel na malú potrebu

NITRA / Záchranárske zložky zasahovali po polnoci v nitrianskej časti Kalvária. 21-ročný mladík išiel na malú potrebu a spadol zo skaly. Po niekoľkých metroch sa zachytil nad hlbokou roklinou. Pomohli mu kamaráti a hasiči.


21-ročný mladík bol na Kalvárii aj s partiou kamarátov. Na chvíľu sa vzdialil keďže potreboval ísť na malú potrebu. Jeden z partie stál neďaleko a všimol si, že Marek padá do rokliny. Mimo kamery nám povedali, že padal asi 4 metre a tam sa zachytil. Kamaráti, mladíkovi pomáhali a podarilo sa im ho vytiahnuť do bezpečia. Medzitým už na miesto smerovali záchranárske zložky.  "Po príchode na miesto sme ho našli s kamarátmi," povedal svedok nešťastnej udalosti.


Marek, mal šťastie pri páde sa zranil ľahko, na tele mal viaceré škrabance. Hasiči ho dostali k sanitke a záchranári previezli do nemocnice. "Z každej strany sme ho pridŕžali a teda zišiel po vlastných dolu zo svahu," uviedol veliteľ zásahu Juraj Šinkora.


Mladíkovi kamaráti hovorili o tom, že sú spolužiaci z vysokej školy a stretli sa tam spoločne po roku. Vybrali sa na skalnatý vrch, z ktorého je výhľad na celé mesto. Alkohol nepili a pod pád sa podpísala nevhodná obuv. Marek mal na nohách šľapky. Podobný prípad sa na rovnakom mieste stal aj pre rokom. Zranil sa vtedy 16 ročný chlapec.


Tínedžer sa zo skaly zrútil dole do rokliny. Pád našťastie stlmil hustý porast čo mu zachránilo život.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy