Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Vážna dopravná nehoda neďaleko Senca: 3 osoby skončili mimo auta. Zasahovať musel aj záchranársky vrtuľník
Zdielať na

Vážna dopravná nehoda neďaleko Senca: 3 osoby skončili mimo auta. Zasahovať musel aj záchranársky vrtuľník

SENEC / Ďalší vodič, ktorý si hneď po vypití alkoholu v krčme, sadol za volant. Jeho nebezpečné správanie malo po veľmi krátkom čase následky. Na rovnom úseku vrazil do osobného auta. Dopravná nehoda si vyžiadala štyroch zranených. Jednu v kritickom stave previezol vrtuľník do nemocnice.

Dopravná nehoda sa stala v popoludňajších hodinách, v smere od obce Réca, na mesto Senec.

Podľa svedkov, ktorí sa zastavili na mieste nehody. 42-ročný muž vyšiel z krčmy v Récy, a spolu s ďalšími tromi členmi posádky z miesta prudko vyrazil smerom na Senec.

"No išiel veľmi rýchlo, išli sme obidvaja od Récy , ja som, ho videl len v spätnom zrkadle, že ako sa rýchlo približuje, potom chcel spraviť nejakú myšičku predo m nou, okolo mňa...škrkol ma tam. Chcel sa hneď predo mnou zaradiť alebo čo a dostal asi šmyk alebo čo a tu sa kotúľal potom žite hen a tak skončil. Všetci zranení. ale išiel veľmi rýchlo.. To bola podľa mňa hlavná príčina a alkohol samozrejme," povedal vodič osobného auta.

"Vodič vozidla Peugeot bol podrobený vykonaniu dychovej skúšky, tá skončila s pozitívnym výsledkom," skonštatoval policajný hovorca Michal Szeiff.



Na miesto v krátkom čase dorazili všetky záchranné zložky. Počas toho, ako urobilo vozidlo niekoľko kotrmelcov na neďalekom poli, z mikrobusu vypadli niektorí ľudia. Celkovo sa zranili štyria ľudia. Jednu ženu vo veľmi vážnom stave, ratovali leteckí záchranári.

"Posádka záchranárskeho vrtuľníka si na mieste dopravnej nehody prevzala do starostlivosti pacientku, ktorá utrpela poranenia viacerých častí tela. Po ošetrení bola v umelom spánku a v kritickom stave letecky prevezená do univerzitnej nemocnice Bratislava - Ružinov," informovala hovorkyňa leteckých záchranárov Zuzana Hopjaková.

"Zvyšné tri osoby utrpeli rôzne typy poranení. Po ošetrení však boli do nemocníc transportovaní pri vedomý a v stabilizovanom stave," dodala hovorkyňa operačného strediska Alena Krčová.

Našťastie sa posádke v osobnom aute nič vážne nestalo. Policajti úsek medzi Récou a Sencom sprejazdnili krátko pred 4-tou hodinou popoludní.

"Mieru zavinenia, ako aj bližšie okolnosti tejto dopravnej nehody vyšetrujú policajti Okresného riaditeľstva policajného zboru v Senci,"
uzavrel policajný hovorca.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy