Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Ženu z obce Šúrovce našli bez známok života
Zdielať na

Ženu z obce Šúrovce našli bez známok života

ŠÚROVCE / Päť členov Špeciálnej kynologickej záchrannej služby s dvomi cvičenými psami malo dnes akciu, počas ktorej pátrali po 37 ročnej žene z Šúroviec. Hľadanie netrvalo dlho, o šťastný koniec však, žiaľ, nešlo.


"Tak dúfam, že ju nájdeme živú, a za tým účelom sme sem aj prišli," vyhlásil Alexander Berek zo Špeciálnej kynologickej záchrannej služby. 

"Adrika, prosím ťa pekne, ak si ešte medzi nami, prosím ťa, vráť sa, vráť sa domov. My sa na teba nehneváme, chceme ti len pomôcť. Otec je nešťastný, ja som úplne zúfalý. Ozvi sa akokoľvek chceš, prídi domov," uviedol partner nezvestnej Ján Sloboda.

Pátracia akcia, ktorej cieľom bolo nájsť Adrianu Hirmajerovú zo Šúroviec, sa začala od desiatej hodiny rána. Iskra nádeje však pre rodinu okolo obeda zhasla navždy. Prach ich domu už nikdy neprekročí.

"Ona odišla vo štvrtok ráno o ôsmej tadiaľto týmto zadkom, kľúče nechala tu a odvtedy máme len jedno jediné hlásenie, že ju niekto vidiel na hrádzi okolo pol deviatej," povedal Sloboda.

"Išli sme pravdepodobnou cestou, kde by sa mohla pohybovať. Išli sme dole k rieke Váh, kde boli stromy, húština," opísal záchrannú akciu Berek.


"Ja som ju hľadal okolo hrádzi, za Siladicami, okolo rybníka, po tých hájoch, viem, že ju aj hľadali vrtuľníkom. Nenašiel som absolútne nič," poznamenal partner nezvestnej.

"Pri pátraní špeciálne cvičený pes išiel do húštin a počuli sme štekot a našli sme tam nezvestnú osobu," skonštatoval Berek zo Špeciálnej kynologickej záchrannej služby.

"Privolaná obhliadajúca lekárka nevedela na mieste s istotou vylúčiť cudzie zavinenie. Z dôvodu zistenia presnej príčiny smrti bude vykonaná pitva. Polícia začala vo veci trestné stíhanie pre prečin usmrtenia,"
informovala policajná hovorkyňa Zlatica Antalová.

"Ja som pozeral jej schránku, stolíky, ruksak, všetko, ona nenapísala ani jednu jedinú čiarku.  Ráno malý ešte spal, ja som išiel na pol siedmu do roboty. Či skratovo konala, neviem," uviedol partner.


Po 37 ročnej Adriane zostal syn - v škole jednotkár. Hoci ako rodina nemali dlhy, trpela depresiami. "Je dôležité, aby všetci ľudia vedeli, že pomoc existuje pri psychických ťažkostiach, pri depresii, úzkosti. Naozaj sú k dispozícii odborníci v každom regióne, alebo krízové linky, napr. Krízová linka pomoci 0800 500 333 nonstop, bezplatne, všetkým, ktorým je ťažko," uzavrel psychológ z IPčka Marek Madro.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy