Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Dvojica si vraj chcela odfotiť pekné výhľady zo strmého lyžiarskeho svahu: Ich auto sa začalo rútiť vyše 100 metrov
Zdielať na

Dvojica si vraj chcela odfotiť pekné výhľady zo strmého lyžiarskeho svahu: Ich auto sa začalo rútiť vyše 100 metrov

LIPTOVSKÁ TEPLIČKA / Dvaja dospelí muži sa vybrali na výlet do Liptovskej Tepličky. Terénnym vozidlom sa vyviezli na strmý lyžiarsky svah. Vodič však riadenie nezvládol a auto sa zrútilo dole. Obaja sa zranili.

Miestni dobrovoľní hasiči spolu s kolegami z ďalších zložiek pomáhali dvom zraneným mužom. Tí sa viezli v terénnom aute, ktoré sa prevrátilo na svahu. Dvojica si vraj chcela odfotiť pekné výhľady zo strmého lyžiarskeho svahu. Vodič terénneho auta nezvládol riadenie a vozidlo sa kotúľalo vyše 100 metrov dole.

Auto sa zastavilo na streche v strede strmého svahu. Našťastie boli blízko iní ľudia ešte pred príchodom záchranných zložiek. "Bol tam člen záchranárov a aspoň so svedkami ich dostali von," povedal Peter Kupčov z DHZO Liptovská Teplička. Jeden z mužov dokázal z auta vyjsť po vlastných, druhý bol ťažko zranený. Hasiči tak pomohli záchranárom vyniesť materiál k zranenému. Po ošetrení sa ho všetci snažili dostať dole.

Profesionálni hasiči museli myslieť ešte na jednu dôležitú činnosť - zabezpečiť auto pred pohybom. Hrozilo totiž, že sa zrúti pod svah a zraní iných. "Ošetrili sme pacienta, ktorý bol pri vedomí s viditeľnými povrchovými poraneniami hlavy a odreninami končatín. Následne sme ho previezli na ďalšie vyšetrenia do popradskej nemocnice,"  informoval Viktor Wurm, hovorca záchrannej služby v Košiciach. Ťažko zraneného muža si prevzala lekárka leteckých záchranárov.

Pri pohľade na vrak mala dvojica veľké šťastie. Fotografovanie mohlo mať fatálne následky. Prečo mali muži takýto nebezpečný nápad je zatiaľ otázne. Polícia však medzitým pátra po tom, kto bol vodičom. "Dychová skúška na alkohol bola u jedného muža pozitívna. U druhého bol odobratý biologický materiál na zistenie prítomnosti alkholu," uviedol policajný hovorca Daniel Džobanik.

Polícia zaistila stopy aj z vraku auta. Ten museli dať dole zo svahu miestni hasiči a neboli sami. "Na presun bola povolaná ťažká technika miestneho občana, ktorý nám pomohol a týmto mu chceme poďakovať,"  vysvetlil Kupčov. Tento incident polícia síce nerieši ako dopravnú nehodu či škodovú udalosť. Dvojicu pravdepodobne čakajú ďalšie policajné úkony. "Polícia začala trestné stíhanie pre prečin ublíženia na zdraví a prečin ohrozenie pod vplyvom návykovej látky," uzavrel policajný hovorca Džobanik.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy