Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Mafiánske dvojčatá dostali doživotie: Chladnokrvne mali popraviť člena ich skupiny
Zdielať na

Mafiánske dvojčatá dostali doživotie: Chladnokrvne mali popraviť člena ich skupiny

BRATISLAVA / Doživotie. Takýto trest potvrdil Najvyšší súd mafiánskym dvojičkám z Považia. Dominik s Dávidom chladnokrvne popravili člena ich skupiny, pretože sa pred vyšetrovateľmi rozrozprával o predaji narkotík a o štruktúrach v skupine. Bratia zarábali na drogovom biznise státisíce eur. Rozhodnutie sprevádzali poriadne emócie.

Chladnokrvná vražda. Zločinecká skupina. Obchodovanie s drogami. Nedovolené ozbrojovanie, či poškodzovanie cudzej veci. Za týmto všetkým boli nebezpečné dvojičky a ich ľudia z Považia. Dominik a Dávid Krátky boli na čele skupiny roky až kým ich nezačali usvedčovať vlastní. Biznis mali založený na predaji kokaínu a pervitínu z ktorého zarábali obrovské peniaze. Neštítili sa postaviť ani proti ostatným skupinám v okolí. Ľudom z nelegálneho biznisu neraz horeli autá či podniky. "Rozsah ich činnosti bol značný, tak len zisk sa dá odhadovať týždene asi 100-tisíc eur," povedal bývalý riaditeľ NAKA Peter Hraško.

Bratom zlomila krk až svedecká výpoveď jedného z členov. Opísal ako v roku 2016 chladnokrvne popravili člena skupiny Ericha Ochodnického, ktorý začal s vyšetrovateľmi spolupracovať. Keď sa to bratia dozvedeli odviezli ho autom na poľnú cestu, kde ho škorpiónom strelili do chrbta a hlavy. Telo odviezli až do Čiech na Moravu, kde mu vykopali hrob a zasypali ho cementom. "Odchádzal z práce, tam ho čakali traja, čo boli v kukliach. Alebo teda mali kapucne," uviedla stará mama obete.


Dvojčatá vlani v septembri poslal Špecializovaný trestný súd za všetky ich skutky na doživotie do basy. Bratia sa, ale odvolali. Na Najvyšší súd ich priviezlo z väzby ozbrojené komando. Počas celého verejného zasadnutia boli z bezpečnostných dôvodov spútaní. Kým prokurátor trval na doživotí, bratia chceli, aby sa celá kauza vrátila späť na Špecializovaný trestný súd. "Dokazovanie bolo veľmi náročné. Jednalo sa o viacero skutkov konkrétne 11. Bolo vypočutých množstvo svedkov. Celé konanie bolo sprevádzané tým, že obžalovaní sa bránili veľmi aktívne, čo je ich právo aj keď niekedy to prechádzalo až do agresie voči svedkom," skonštatoval prokurátor ÚŠP Peter Kysel.

Najvyšší súd obom bratom potvrdil doživotné tresty. S rozhodnutím spokojní neboli, čo dali aj patrične najavo. Isté je aj to, že dvojičky v jednej base spolu sedieť nebudú. Bratia strávia zvyšok svojho života za mrežami a to v tej najprísnejšej väznici.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy