Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Roman má dlhodobo terorizovať susedov: Boja sa vyjsť aj z vlastného dvora
Zdielať na

Roman má dlhodobo terorizovať susedov: Boja sa vyjsť aj z vlastného dvora

ČESKÉ BREZOVO / Len pred necelým mesiacom ho prepustili z väzenia a opäť je za mrežami. Muž z obce České Brezovo má dlhodobo terorizovať niektorých susedov. Tí nevedia pokojne spávať, boja sa vyjsť aj z vlastného dvora. Roman sa iba pár týždňov po odpykaní si trestu opäť vyhrážal susedovi. Stíhajú ho väzobne.

"Neviem, či môžem také nadávky použiť, ako nám nadáva on aj svojej mame, aby som zdochla," povedala suseda. Susedia 49-ročného Romana trpia minimálne 7 rokov. Bežne im vulgárne nadával, či vyhrážal sa im smrťou. Muž však vyčíňal iba vtedy, keď mal vypité. "Nikdy na triezvo. On na triezvo nepovedal ani pol slova, len na opito. A to on už začne od rána, pivo, pálenka," vyjadrila sa suseda. "On keby nepil, bol by poriadny človek. On aj poriadny bol. Potom, prečo mu preplo?" pýta sa suseda.

Muž si svoju zlosť vraj vybíja najmä na príbuzných muža, ktorého si za druhého manžela zobrala jeho mama, pred takmer 40-timi rokmi. "Bratrancovi prišiel kričať. Proste, čo sme buď príbuzensky v nejakom vzťahu alebo kamarátsky. Ale my za to nemôžeme, že môj brat si zobral jeho mamu," povedala suseda. Radi by si sním urovnali vzťahy, no ako tvrdia, z jeho strany nie je záujem. Žena ani nevie spočítať, koľkokrát už na neho volali policajtov. Roman bol za to dokonca niekoľkokrát vo väzení. "On medzitým bol už 4-krát súdne trestaný za toto, pretože nám vnikol aj do dvoru, preskočil bránu," vyjadrila sa suseda.

Naposledy ho prepustili koncom mája tohto roku. Na slobode nevydržal ani mesiac. Pred bránou vykrikoval susedovi, že zdochne. Dva dni pred týmto incidentom mu v rukách mali vidieť zbraň. "My sme nevedeli, o akú zbraň sa jedná. My sme sa báli," povedala suseda. Zadržali a obvinili ho z nebezpečného vyhrážania a výtržníctva. Prokurátorka navrhla súdu, aby bol stíhaný väzobne. "Nakoľko bol nedávno prepustený z výkonu trestu odňatia slobody a opakuje obdobnú trestnú činnosť, za ktorú bol odsúdený," uviedla prokurátorka OP Lučenec Michaela Taglíberová. Poškodení tak budú môcť opäť pokojne spávať. "To je psychická úľava. Viete sa spokojne vyspať, viete sa spokojne pohybovať," dodala suseda.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy