Jasno
17°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Na mol opitý muž viezol v aute štvorročného syna. Pri dychovej skúške nafúkal viac ako 4,5 promile
Zdielať na

Na mol opitý muž viezol v aute štvorročného syna. Pri dychovej skúške nafúkal viac ako 4,5 promile

KAMENICA NAD CIROCHOU / Hoci pre niekoho to môže byť až smrteľná dávka alkoholu, 42-ročný muž z Kamenice nad Cirochou sa nebál sadnúť si za volant. Podľa slov jeho manželky v aute viezol aj štvorročného syna. Pri opakovanej dychovej skúške nafúkal viac ako 4,5 promile, a policajti na jeho vytriezvenie museli čakať poriadne dlho. Sudca posiela zemplínskeho rekordéra nekompromisne za mreže.

Po nociach za mrežami cely rovno pred sudcu

Policajti na vypočutie museli počkať poriadne dlho, kým už vytriezvie. Pri opakovanej dychovej skúške nafúkal viac, ako štyri a pol promile. "Považuje sa to za ťažkú intoxikáciu, pre väčšinu ľudí to môže byť až smrteľná otrava," informuje chirurg Doričko. 

Auto zastavila hliadka PMJ na jednej z ulíc v Kamenici nad Cirochou. "V tom čase mal aj môjho syna v aute, má štyri roky. Len mi zavolali z Kamenice, že nakladajú syna do auta. On nevládal ani na nohách stáť. Som sa strašne bála, ohrozil jeho život," hovorí manželka odsúdeného Antónia. "Človek so štyrmi promile za volantom je nebezpečný pre svoje okolie a seba samého," hovorí chirurg Róbert Doričko. 

Jeho manželka nám povedala, že to nie je prvýkrát, čo si za volant sadol pod vplyvom alkoholu

"Lustráciou bolo zistené, že vodič má uložený zákaz činnosti spočívajúci v zákaze viesť motorové vozidlá všetkých druhov, ktorý mu skončí až v júni roku 2024," informuje hovorkyňa KR PZ Prešov Jana Ligdayová. "Ja som mu nedala vtedy malého, to bolo jedno šťastie, lebo vtedy nafúkal cez tri promile," hovorí Antónia. 

Okrem trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky sa tak dopustil aj marenia výkonu úradného rozhodnutia. Na súd prichádzal dobre naladený. Povedal nám, že nemá čo povedať. Sudca ho uznal za vinného. "Za čo mu bol uložený trest odňatia slobody v trvaní 4 mesiacov nepodmienečne. Rovnako ak zákaz činnosti viesť všetky druhy motorových vozidiel po dobu 6 rokov," informuje hovorkyňa súdov v PP kraji Ivana Petrufová. 

Trestný rozkaz je právoplatný

"Pokiaľ ho pustia a on nepôjde dobrovoľne na protialkoholické, zakážem mu syna dávať," hovorí manželka odsúdeného Antónia. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy