Zatiahnuté
15°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Muž sa so sekerou v ruke vyhrážal svojmu otcovi zabitím
Zdielať na

Muž sa so sekerou v ruke vyhrážal svojmu otcovi zabitím

OKRES HUMENNÉ / Hoci mu policajti vstup do domu zakázali, on sa vrátil . Tentokrát so sekerou v ruke. 32-ročný muž sa mal svojmu otcovi vyhrážať zabitím. Z domu neďaleko Humenného ho napokon odviedli policajti priamo do cely. Sudca následne rozhodoval o tom, či bude stíhaný na slobode, alebo väzobne.

Podľa polície bol 32-ročný muž v čase spáchania skutku pod vplyvom alkoholu. K incidentu malo dôjsť na dvore pri dome v obci neďaleko Humenného. Z vyšetrovania vypláva, že v rodine najskôr nastal konflikt dopoludnia. Kvalifikovali ho ako priestupok proti občianskemu spolunažívania a syna z domu na 10 dní vykázali. On sa ale podvečer domov napriek zákazu vrátil. "Agresívny muž mal so sebou sekeru a vyhrážal sa otcovi zabitím. Konanie syna vzbudilo u otca obavu o jeho život," informuje hovorkyňa KR PZ Prešov Jana Ligdayová. 

Prokurátor pre muža navrhuje väzbu

Cestou na súd svoje konanie nekomentoval. Pred budovou ho ale čakal užialený otec. Povedal nám, že syn mal v ruke kálačku na drevo, no tú len oprel o stenu. Veľmi ho trápi, ako ďaleko až incident zašiel. Sudca muža poslal za mreže vyšetrovacej väzby pre obavu, že by v trestnej činnosti mohol pokračovať. Muž čelí obvineniu z nebezpečného vyhrážania a marenia výkonu úradného rozhodnutia. V prípade dokázania viny môže za mrežami skončiť až na tri roky.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy