Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Muž na mladíkov vytiahol zbraň. Policajti na mieste zistili, že je to ich kolega, ktorý nafúkal viac ako tri promile
Zdielať na

Muž na mladíkov vytiahol zbraň. Policajti na mieste zistili, že je to ich kolega, ktorý nafúkal viac ako tri promile

TRENČÍN / Policajti z Trenčína zadržali svojho bývalého kolegu. 40ročný muž vo výslužbe sa ocitol na druhej strane zákona po tom, ako mal so zbraňou v ruke ohrozovať a napadnúť zabávajúcu sa skupinu mladíkov. S pištoľou za pásom mal chodiť po meste napriek tomu, že bol opitý.

Štyridsaťročný Tomáš z Trenčína je bývalý kriminalista, ktorý posledné dní strávil v policajnej cele. Jeho niekdajší kolegovia ho zatkli pre ozbrojený konflikt.  

Stalo sa to v centre Trenčína, keď sa skupina asi desiatich mladých mužov presúvala do baru. Bývalý policajt mal na nich údajne úplne bezdôvodne vytiahnuť zbraň. "Pozeral som sa do hlavne a nechápal som, čo sa bude teraz diať, či ma zastrelí, nechápali sme nikto čo sa deje. Niečo tam kričal a mieril na nás tú zbraň," opísal incident jeden z napadnutých mladíkov. Nezostalo len pri tom. Expolicajt mal zbraňou udrieť do hlavy jedného z mladíkov takou silou, že ten mal spadnúť k zemi a na chvíľu stratiť vedomie. "Zrazu som dostal ranu a potom si nepamätám," povedal napadnutý mladík. 

Šťastím bolo, že okolo išla hliadka mestskej polície, ktorá konflikt ukončila. "Obvinený je trestne stíhaný pre prečin vyhrážania a pre prečin výtržníctva," informoval hovorca krajskej prokuratúry Marián Sipavý. Podľa informácii TV JOJ dali privolaní policajti svojmu bývalému kolegovi fúkať a ten mal mať v dychu vyše tri promile alkoholu. Údajne mal v centre oslavovať, pričom za nohavicami mal zastrčenú svoju legálne držanú zbraň. Prokurátor žiadal jeho väzobné stíhanie. "A to z dôvodu, že je tu obava, že bude pokračovať v páchaní trestnej činnosti," vysvetlil hovorca Marián Sipavý. Sudca napokon pustil obvineného expolicajta na slobodu. Väzbu nahradil probačným dohľadom a viacerými nariadeniami ako napríklad zákaz požívania alkoholu. Muž príde aj o svoju zbraň a zbrojný preukaz. Naďalej mu hrozí trojročné väzenie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy