Zatiahnuté
15°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Hrozná tragédia v Kvačianskej doline: 16-ročné dievča zahynulo po páde do 80 metrov hlbokej rokliny
Zdielať na

Hrozná tragédia v Kvačianskej doline: 16-ročné dievča zahynulo po páde do 80 metrov hlbokej rokliny

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ / Nešťastná udalosť s tragickým koncom sa v pondelok popoludní odohrala v Kvačianskej doline. Z vyhliadky Malý Roháč spadlo do 80 metrov hlbokej rokliny 16-ročné dievča, jeho život sa nepodarilo zachrániť. ​Informovala o tom Horská záchranná služba (HZS) na svojej internetovej stránke.

Dievča po páde zostalo ležať v toku rieky Kvačianka, okamžitá pomoc svedkov nebola možná. „Osem profesionálnych záchranárov HZS z oblastného strediska Západné Tatry po ohlásení udalosti mierilo na miesto nehody zo základní v Žiarskej doline aj zo Zverovky. K postihnutej sa z prístupného miesta do exponovanej rokliny museli dostať za pomoci lanovej techniky. Do oblasti boli vyslaní aj hasiči a policajti. Napriek úsiliu všetkých zúčastnených zložiek sa život dievčaťa nepodarilo zachrániť," uviedla HZS. 

Telo nebohej vytiahli záchranári exponovaným terénom na chodník lanovou technikou. Odtiaľ ho transportovali do ústia doliny a odovzdali policajtom. Okolnosťami nehody a jej príčinou sa ďalej bude zaoberať polícia.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy