Zatiahnuté
12°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Pri bežnej kontrole vozidla našli u cudzincov drogy
Zdielať na

Pri bežnej kontrole vozidla našli u cudzincov drogy

NITRA / Policajti zadržali dvoch mužov, ktorí v aute prevážali marihuanu. Dvojicu z Talianska odhalili v Nitre pri bežnej kontrole. Sami im vydali vrecúška so sušenou rastlinou. Vo vozidle prevážali aj psíkov, tých previezli do útulku.

Dodávku, v ktorej sa viezli dvaja Taliani zastavili policajti za jazdy v centre Nitry. Hliadka, urobila bežnú kontrolu pričom si od vodiča pýtala doklady. Podľa informácií televízie JOJ jeden z mužov hovoril lámanou slovenčinou. Policajti, sa ho spýtali či má pri sebe niečo z čoho by mohol mať problém pričom sa priznal, že má drogy.

"38-ročný muž u seba prechovával jedno plastové vrecúško s obsahom zelenej sušenej rastliny," hovorí Viktória Borloková, hovorkzňa KR PZ Nitra.

Napokon s pravdou vyšiel von aj spolujazdec. Ten mal pri sebe dve vrecúška marihuany. Vozidlo policajti preto prehľadali. Viac drog tam však nenašli.

"Išiel som okolo vonku boli dvaja ľudia a prehľadávali ich," hovorí svedok.

Obom mužom po prezretí auta policajti povedali, že ich zatknú, v aute mal jeden z Talianov aj dvoch psíkov. Zavolali tam preto špecialistu z útulku.

"Jedná sa o sučku malinoisa, psík je springšpaniel," povedal zástupca útulku zvierat František Kubíček.

Počas odchytu majiteľ pomohol pri nakladaní psov do auta. Zvieratá sú v dobrom stave. Majiteľ hovoril, že si ich príde vyzdvihnúť. Teraz má však iné problémy.

"Začali sme stíhanie pre prečin nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jeden a prekurzorov a obchodovanie s nimi," upresňuje hovorkyňa polície.

Obaja muži skončili v policajnej cele, prípad je v štádiu vyšetrovania.

Slovenská legislatíva týkajúca sa trestov za konope sa pomaly ale isto mení:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy