Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Dievča tvrdí, že v štrkovisku videlo utopeného
Zdielať na

Dievča tvrdí, že v štrkovisku videlo utopeného

SVIT / Po neznámom mužovi pátrajú policajti aj hasiči. Mal sa utopiť vo vodách štrkoviska vo Svite. Nezvestnosť utopeného zatiaľ nikto polícii nenahlásil a žiadne telo potápači zatiaľ nenašli.

Podľa informácií TV JOJ si utopeného malo všimnút maloleté dievčatko, ktoré plávalo vo vodách štrkoviska. Na miesto ihneď vyrazili policajti aj hasiči. Nikoho ale nenašli. Na druhý deň ráno prišla brigáda z Humenného. Hasič-potápač sa naviazal na lano, z brehu ho istil kolega a pustil sa do pátrania. 

"Vždy na signál sa otočí, ja mu uvoľním lano na meter, meter a pol, podľa dohody, na základe viditeľnosti. Potom urobí ďalší oblúk," opisuje spôsob práce Ľubomír Dankanin zo záchrannej brigády z Humenného.

Po pol hodine sa potápači vystriedali. Meter po metri prehľadávali miesto, ktoré včera večer určila malá svedkyňa. Viditeľnosť bola relatívne dobrá. 

"V šiestich metroch je asi meter viditeľnosť, v troch metroch asi dva metre," hovorí Ľubomír Dankanin. 

Hasičským kolegom prišli pomôcť aj kynológovia horskej záchrannej služby. Ich štvornohí parťáci sú vycvičení aj na pachy vo vode. Na mieste boli traja.

"Pes prvý, čo označí, ďalšie dva musia prekryť, potvrdiť, lebo aj ten pes sa môže mýliť. Takže uvidíme, pátrame, skúšame to," vraví Zdeno Fedor, vedúci kynológ HZS.

Dvaja psíkovia označili jedno miesto. Potápači sa tak presunuli o pár metrov ďalej. No a kým sa pátralo vo vode, policajti už od predchádzajúceho večera a na druhý deň dopoludnia prehľadávali brehy štrkoviska. Našli okrem iného nafukovačku, ponožky, poloprázdnu fľašu alkoholu. Okolo obeda prišla na miesto aj mama malej svedkyne. Tá znova ukázala miesto nálezu. Popoludní sa zmenilo počasie, no hľadanie pokračovalo. Napriek veľkej snahe sa hasičským potápačom nepodarilo nájsť telo a polícia zatiaľ neeviduje žiadnu nahlásenú nezvestnosť.

Záchranná brigáda z Humenného zasahovala len nedávno:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy