Jasno
10°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Prípad prvej obete tohtoročnej letnej sezóny vyvolal v Prešove dohady. Mal byť plavčík na kúpalisku?
Zdielať na

Prípad prvej obete tohtoročnej letnej sezóny vyvolal v Prešove dohady. Mal byť plavčík na kúpalisku?

PREŠOV / Prípad prvej obete tohtoročnej letnej sezóny otvoril dohady o tom, či by mal byť plavčík aj na kúpalisku, ktoré je síce sprístupnené, ale nie je oficiálne otvorené. Takáto je situácia na prešovskom prírodnom kúpalisku Delňa pred otvorením letnej sezóny. Mesto ešte čaká na vzorky vody a tak ani nevyberá vstupné. Ľudia sa však podľa tabúľ môžu kúpať len na vlastnú zodpovednosť.

Ľudia v Delni sa kúpali aj v osudný deň. Aktuálne je už naplnená, no ešte pár dní dozadu ju ešte len napúšťali, keď o život prišiel 33-ročný Prešovčan. Našli ho pod uzavretým skokanským mostíkom.


"Toto isté skočil aj môj brat a je celý ofáčovaný. Mal šťastie, že neskočil na hlavu ale iba celé telo mal oškreté,"
povedal návštevník Delne.


Mladý muž sa v areáli Delne utopil v čase, keď tu nie je plavčík. Mesto, ktorému prírodné kúpalisko patrí tvrdí, že aj keď je pre verejnosť areál prístupný. Letnú sezónu kúpalisko ešte oficiálne nezačalo.

"Nakoľko ešte nie sú schválené vzorky vody ani prevádzkový poriadok kúpaliska. Kúpanie vo vode je možné len na vlastnú zodpovednosť, o čom sú návštevníci Delne upovedomení na informačných tabuliach," informoval hovorca Prešova Vladimír Tomek.


Sprístupnený areál prírodného kúpaliska navštívia denne stovky ľudí. Po tragickej udalosti plánuje priamo na kúpalisko rokovať Komisia verejného poriadku, ktorá by sa mala zaoberať prijatím opatrení pre zvýšenie bezpečnosti a dodržiavania pravidiel. Aktuálne areál zdobia tabule s oznamom, že pláž nie je monitorovaná záchrannou službou, a že kúpanie je tu na vlastnú zodpovednosť.



"Je jedno či je to oficiálne, či neoficiálne. Dakto by mal ľudí strážiť. Niekomu sa niečo stane a nikto nie je trénovaný na to aby ho ťahal z vody von," povedal návštevník kúpaliska.


"Po zahájení letnej sezóny bude vstup do areálu spoplatnený. Počas prevádzkových hodín bude k dispozícií aj vodná záchranná služba," uzavrel hovorca Prešova.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy