Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Zatkli ho v utorok večer, no na druhý deň ho nemhli vypočuť. Opitý vodič nafúkal viac ako 4 promile
Zdielať na

Zatkli ho v utorok večer, no na druhý deň ho nemhli vypočuť. Opitý vodič nafúkal viac ako 4 promile

KAMENICA NAD CIROCHOU / Hoci podľa lekára u väčšiny ľudí môže ísť až o smrteľnú otravu, 42 ročnému mužovi z Kamenice nad Cirochou to nezabránilo v tom, aby si sadol za volant. Nafúkal viac ako štyri promile! Policajti musia čakať, kým vytriezvie, aby ho mohli vypočuť.

Hliadka Pohotovostnej motorizovanej jednotky zastavila vozidlo, ktoré šoféroval 42-ročný muž z Kamenice nad Cirochou. Bolo to okolo 8:45 večer. Nasledovala kontrola a tá nedopadla v jeho prospech. Výsledok dychovej skúšky prekvapil aj samotných policajtov.

"Dosiahol  hodnotu 1,95 mg/l etanolu na liter vydychovaného vzduchu, čo sú v prepočte štyri promile," informovala policajná hovorkyňa Jana Ligdayová.


Podľa lekára pri hladine alkoholu nad štyri promile človek so štyrmi promile za volantom je nebezpečný pre svoje okolie a seba samého. "4 promile zodpovedajú viac ako jednej fľaši tvrdého alkoholu, považuje sa to za ťažkú intoxikáciu, z väčšiny ľudí to môže byť až smrteľná otrava," uviedol chirurg Róbert Doričko.

Pri opakovej dychovej skúške dokonca nafúkal ešte viac. A ukázalo sa, že za volantom auta nemá čo robiť aj z dôvodu, že momentálne nemá vodičák. Má totiž uložený zákaz viesť motorové vozidlá všetkých druhov až do roku 2024.

Po tom, ako muž vytriezvie, bude nasledovať jeho vypočutie. Momentálne je v cele. Obvinili ho z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy