Oblačno
16°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Krvavý víkendový výlet v Bratislave: Jeden Rakúšan skončil v nemocnici a druhý na polícii
Zdielať na

Krvavý víkendový výlet v Bratislave: Jeden Rakúšan skončil v nemocnici a druhý na polícii

BRATISLAVA / Víkendový výlet do Bratislavy sa pre dvoch Rakúšanov neskončil podľa predstáv. Jeden skončil v nemocnici a druhý na policajnom oddelení. Pobili sa v Starom meste. Aj vďaka rýchlemu zásahu mestských policajtov je už páchateľ zadržaný a obvinený.

​Bitka sa stala približne o piatej ráno v blízkosti Michalskej brány

Zaútočiť mal podľa polície 22-ročný Rakúšan Mark. Poškodený mladík prišiel k Markovi, po krátkom rozhovore ho Mark udrel päsťou do tváre. "Poškodený aj napriek tomu za Markom prišiel znova, pričom znova sa situácia zopakovala," informuje policajný hovorca KR PZ Bratislava Michal Szeiff. 

Napadnutý muž zostal ležať so zranenou tvárou v kaluži krvi na zemi

Bitka medzi mužmi sa tentokrát vyostrila, napadnutý muž zostal ležať so zranenou tvárou v kaluži krvi na zemi. Okoloidúci privolali mestskú políciu. "Privolala nás svedkyňa bitky medzi dvoma mužmi. Na mieste sme boli do troch minút, vďaka čomu sme dokázali rýchlo podať prvú pomoc zranenému mužovi," informuje hovorkyňa MsP BA Barbora Krajčovičová. "Na miesto bola vyslaná ambulancia RZP, ktorá pacienta po ošetrení previezla v stabilizovanom stave do ústavného zdravotníckeho zariadenia," hovorí hlavný lekár OS ZZS SR Július Pavčo. 

"Členovia Útvaru zásahovej jednotky a kynológie zadržali aj podozrivého, ktorý sa snažil dostať z miesta činu," hovorí Krajčovičová. Mestská polícia prípad odovzdala policajnému zboru. Na oddelenie odviezli 22 ročného Marka. "Obvineniu čelí z prečinu výtržníctva a prečinu ublíženia na zdraví v štádiu pokusu," hovorí Szeiff. 

Prípad polícia rieši v takzvanom superrýchlom konaní. Rakúšanovi hrozí trojročné väzenie. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy