Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Dcéra chcela zabiť vlastnú matku. Zobrala do rúk kábel a začala ju ním škrtiť
Zdielať na

Dcéra chcela zabiť vlastnú matku. Zobrala do rúk kábel a začala ju ním škrtiť

PEZINOK / Otrasný útok, ktorý sa odohral pred víkendom v Pezinku. Dcéra chcela zabiť svoju vlastnú matku. Tej sa napokon podarilo ujsť a privolať si pomoc.

K útoku došlo v jednej z bytoviek v Pezinku. Žena sa niekoľkokrát pokúsila zaškrtiť svoju 72-ročnú matku. Cez deň sa mala 45-ročná Lenka v byte pohádať so svojou matkou. Nával agresie, ktorý nasledoval po slovnom konflikte dôchodkyňa určite nečakala.

Dcéra zobrala do rúk kábel a začala ju ním škrtiť

Matka sa nevzdávala a počas ich vzájomného zápasu sa kábel pretrhol. "Obvinená sa následne pokúsila svoju matku uškrtiť pomocou šnúry, koženého opaska, dokonca aj pomocou osušky. Poškodenej žene sa nakoniec podarilo utiecť na balkón," informuje hovorca KR PZ Bratislava Michal Szeiff. 

Balkón je našťastie na 1.poschodí čo zrejme odvážnej dôchodkyni zachránilo život. Skočila z neho na trávu pred bytovkou. Napriek viacerým poraneniam sa jej podarilo ujsť a privolať si pomoc. "Na miesto udalosti okamžite bola vyslaná ambulancia zdravotnej služby, ktorá po prvotnom ošetrení pacienta v stabilizovanom stave previezla do ústavného zdravotníckeho zariadenia," informuje lekár Július Pavčo. 

Dôchodkyňa po otrasnom a agresívnom útoku vlastnej dcéry ako aj skokom z 1.poschodia utrpela nielen psychickú traumu, ale aj viaceré poranenia v oblasti krku a krčnej chrbtice a pomliaždeniny rôznych častí tela. Útočníčku na mieste zadržali policajti a v putách ju odviedli na oddelenie. Po vypočutí skončila v CPZ-tke. Prečo žena tak agresívne zaútočila na vlastnú matku zatiaľ nie je známe.

Podľa informácií TV JOJ nebola pod vplyvom alkoholu ani drog

"Vyšetrovateľ bratislavskej krajskej kriminálky už v tejto súvislosti zároveň aj spracoval podnet k návrhu na vzatie obvinenej ženy do väzby," informuje Szeiff. 45-ročná Lenka z okresu Pezinok je už obvinená z obzvlášť závažného zločinu vraždy spáchaného v štádiu pokusu. V prípade dokázania viny jej hrozí až doživotný pobyt za mrežami. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy