Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Kňaz predával zbrane, ukryté ich mal v kostole. Pozrite si AUTENTICKÉ ZÁBERY z jeho zadržania
Zdielať na

Kňaz predával zbrane, ukryté ich mal v kostole. Pozrite si AUTENTICKÉ ZÁBERY z jeho zadržania

UKRAJINA / 47-ročný kňaz predával nelegálne zbrane a strelivo, ktoré mal schované v kostole. Dokonca nemal problém poslať zbraň záujemcovi poštou. Tento kuriózny prípad sa odohral neďaleko našej hranice s Ukrajinou. Kňaz zbrane roky podomácky prerábal. Odborníci na zbrane nad tým len krútia hlavami. Podľa nich mal kňaz šťastie, že mu v rukách neexplodovali.

​Podľa polície 47-ročný muž pôsobí ako kňaz v jednej z obcí. Sklad zbraní a streliva si spravil priamo v kostole. Vo videu si môžete pozrieť autentické zábery priamo z jeho zadržania. Špeciálne jednotky boli vyslané k mužovi do budovy miestnej fary. "Podľa výsledkov prehliadok boli kňazovi zhabané zbrane, strelivo, dokumenty a ďalšie dôkazy potvrdzujúce jeho účasť na trestnej činnosti," vyjadril sa Michajlo Soroka, náčelník GUNP Volynskej oblasti. "Prekvapila ma informácia a ešte k tomu kňaz, ale ľudia sú dnes vynaliezaví," skonštatoval Peter Vysočanský, odborník na zbrane.

Kňaz si kupoval plynové zbrane a následne ich prerábal na strelné. Podľa odborníka na zbrane sú totiž plynové pištole o tretinu lacnejšie. Takéto manipulovanie však predstavuje obrovské riziko. "Tak samozrejme, že tá plynová zbraň nie je stavaná na také tlaky, ako je normálna zbraň. Môže mu poškodiť oči, ruky," zhodnotil Vysočanský.

Obvinený muž zbrane predával cez internet, záujemcom dokonca poskytoval rady aj vysvetlenia. Tovar posielal poštou. Medzi zaistenými vecami boli aj granáty. Ukrajinská polícia ho sledovala niekoľko mesiacov. "Počul som už o tom, ale tu som sa s takým niečím ešte nestretol a dúfam, že sa to ani nebude robiť," dodal Vysočanský. Podľa polície sa kňaz podobných trestných činov dopustil aj v minulosti, za čo bol už dvakrát trestne stíhaný. Hrozí mu trest odňatia slobody na 3 až 7 rokov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy