Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
FOTO: Zákerný čin podpaľača. Farárovi zhorelo už druhé auto
Zdielať na

FOTO: Zákerný čin podpaľača. Farárovi zhorelo už druhé auto

PRIEVIDZA / Farárovi z obce Tužina v prievidzskom okrese zhorelo už druhé auto. V oboch prípadoch pred farou úradoval podpaľač. Naposledy tam hasiči zasahovali dnes v noci.

Pol hodinu pre polnocou dostali hasiči hlásenie, že v obci Tužina horí auto. Plamene bolo vidieť z diaľky. Auto stálo pred farou.

"Po príchode našej hliadky na miesto udalosti bolo zistené, že osobný automobil ja zachvátený plameňmi," povedal hasič Branislav Andel. Plamene šľahali do veľkej výšky a ohrozovali aj budovu fary. "Preto naši členovia v dýchacích prístrojoch použili hneď niekoľko vodných prúdov," uviedol Andel. Vo vnútri v tom čase spal majiteľ auta – miestny farár, ktorý ani netušil, že pod jeho oknami zasahujú hasiči. "V čase incidentu som spal a vôbec som nevedel čo sa deje," povedal farár, ktorému zhorelo auto. 

Keď sa pozrel z okna uvidel zhorené auto. Nebolo to pritom prvýkrát. Auto mu už niekto podpálil aj pred rokom a pol. "Nie som si vedomý toho, že by niekto z farníkov mal niečo proti mne. Ja mám svedomie čisté," uviedol farár. "Stalo sa to druhýkrát a nemám z toho dobrý pocit. Nevieme kto to robí a prečo to robí," uviedol starosta obce Tužiná Miroslav Dzina. Aj tentoraz auto niekto podpálil úmyselne. Rozbil okná a vnútro polial horľavou látkou. Priestor monitorovala kamera. Tú ale páchateľ predtým zakryl mikinou.

"Poverený policajt OO PZ v Nitrianskom Pravne začal trestné stíhanie vo veci poškodzovania cudzej veci," povedala hovorkyňa KR PZ Trenčín Danka Adámiková. Podľa informácií z prostredia vyšetrovania ide pravdepodobne o tú istú osobu, ktorá farárovi už raz auto podpálila. "Nepatrí sa to, aby sa toto stávalo. Je mi to ľúto," dodal farár. "Bojím sa, že to bude pokračovať, že sa niečo stane občanovi a to by ma veľmi mrzelo," povedal Dzina. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy