Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
V Nitre horel rodinný dom: K požiaru došlo v čase, keď ho opravovali robotníci
Zdielať na

V Nitre horel rodinný dom: K požiaru došlo v čase, keď ho opravovali robotníci

NITRA / V Nitrianskej časti Zobor horel rodinný dom. Plamene zachvátili strechu. Požiar vypukol počas prác, ktoré si objednal majiteľ. Oheň sa šíril veľmi rýchlo.

​Dom sa ocitol v plameňoch v priebehu pár sekúnd. Valil sa odtiaľ hustý dym, ktorý bol vidieť už z diaľky. Požiar vznikol na drevenej konštrukcii pod plechovou strechou. "To bol okamžik, však to je 150 rokov staré drevo, ak nie viac," povedal majiteľ domu. Strecha začala horieť počas toho, ako boli na nej robotníci. Tí tam robili izoláciu. "Zahrievali zateplenie plochej strechy a od toho sa chytilo hento," doplnil majiteľ domu.

Majiteľ si objednal na tieto práce profesionálnu firmu. Chlapi síce vedeli, čo sa deje, ale obrovské plamene uhasiť nedokázali. Už zakrátko prišli na miesto profesionálni hasiči. Hasiči sa k plameňom nedokázali dostať, keďže horelo pod plechovou konštrukciou. "Momentálne rozoberáme strešnú konštrukciu a zalievame ohniská," vyjadril sa ​Martin Svorad, veliteľ zásahu HaZZ Nitra.

S ohňom hasiči bojovali v dýchacích prístrojoch, po asi hodine ho dostali pod kontrolu. Aj napriek snahe hasičov zostala strecha úplne zničená. Presné okolnosti vzniku požiaru sú v štádiu vyšetrovania. "To je všetko zamočené vnútri, strecha a plech celý nový musí ísť," dodal majiteľ domu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy