Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Lúpeže v Partizánskom: Zlodej spravodlivosti neunikol, pri prepade v herni mu pomáhala krupierka
Zdielať na

Lúpeže v Partizánskom: Zlodej spravodlivosti neunikol, pri prepade v herni mu pomáhala krupierka

PARTIZÁNSKE / Päť rokov utekal pred spravodlivosťou, ale nakoniec si ho našla. 30-ročný Dalibor ešte v roku 2015 trikrát lúpežne prepadol herňu v Partizánskom. Tento trestný čin má svoj koniec, svoj trest spoznal nielen Dalibor, ale aj jeho komplic - krupierka.

Ešte v roku 2015 Dalibor vykonal tri lúpežné prepadnutia v meste Partizánske. Počas prepadu krupierku ohrozoval nožom a vyhrážal sa jej. 

"Páchateľ pristúpil ku krupierke so slovami, aby mu dala všetky peniaze, počas toho jej priložil ku krku nôž," povedala hovorkyňa KR PZ Trenčín Elena Antalová.  V priebehu necelého mesiaca vylúpil herňu trikrát. V dvoch prípadoch mal vo vnútri dokonca komplica. Podľa obžaloby s ním spolupracovala Lenka, ktorá v herni pracovala ako krupierka. Napriek tomu, že on si odtiaľ odniesol viac ako 7500 eur, ona od neho dostala iba 200 eur. "V každom prípade boli na lúpeži dohodnutí. Na krupierku vytiahol hračkársku zbraň," uviedla Antalová. 

Po lúpežiach ušiel do susedného Česka. Tam ho pred dvomi rokmi odsúdil za sexuálne zneužívanie. "Nevedel som, že nemá osemnásť rokov, nepovedala mi to," uviedol obvinený Dalibor. Trestu za lúpež unikal. Zatkli ho koncom minulého roka a eskortovali na Slovensko. Dnes sa ku všetkému priznal tak on, ako aj krupierka. "Skutok úprimne ľutujem a ľutujem najmä to, že som nereagovala inak ako som reagovala," povedala obvinená krupierka. 

Dalibor, ktorý momentálne sedí vo väzení za krádež tvrdí, že sa zmenil. Podľa jeho slov lúpil, lebo bol v detstve týraný a vyrastal v detskom domove. "Po toľkých rokoch v detskom domove bolo pre mňa náročné zaradiť sa do života vonku. Bral som drogy s nebol som v poriadku," uviedol Dalibor. Hrozilo mu sedem až desať rokov za mrežami. Strávi tam ale oveľa menej. Krupierka ktorá s obžalovaným spolupracovala vyviazla s podmienkou. "Obžalovaná na 10 mesiacov nepodmienečne, pričom jej súd určuje skúšobnú dobu 24 mesiacov," uviedol sudca z Okresného súdu v Partizánskom. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy