Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Muž sa s guľovnicou vyhrážal exmanželke. Namieril aj na policajtov, vinia ho z troch skutkov
Zdielať na

Muž sa s guľovnicou vyhrážal exmanželke. Namieril aj na policajtov, vinia ho z troch skutkov

LUČENEC / Dráma v rodinnom dome v okrese Lučenec. Muž sa tam s nabitou guľovnicou vyhrážal zabitím svojej už bývalej manželke. Zbraňou mieril aj na zasahujúcich policajtov. Vinia ho z troch trestných činov.

Na usadlosť vyslali hneď niekoľko policajných hliadok. Na tiesňovej linke totiž prijali informáciu, že muž, ktorý sa tu vyhráža svojej manželke, drží v rukách zbraň.

Ako sme sa neskôr dozvedeli, dlhoroční partneri sa pred mesiacom rozviedli. Žena sa prišla do domu za svojím exmanželom porozprávať. Začali sa ale hádať. "Po hádke poškodenú ženu fyzicky napadol a opakovane sa jej vyhrážal zabitím. S nabitou guľovnicou sa dobíjal do domu, kde sa pred ním ukryla," informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru v Banskej Bystrici, Mária Faltániová. Medzitým na miesto prišla prvá policajná hliadka. Zbraň ale muž namieril aj na nich a kričal, že ju použije. Najhoršiemu pravdepodobne zabránili jeho dcéra a zať. Dezidera následne spacifikovali. "Páchateľ bol pod vplyvom alkoholu," uviedol prokurátor Peter Trajlínek. 

Muža, ktorý doposiaľ nebol súdne trestaný, obvinili hneď z troch trestných činov. "Vyšetrovateľ PZ vedie trestné stíhanie pre trestné činy útoku na verejného činiteľa, nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami a nebezpečného vyhrážania," konštatoval Peter Trajlínek. Guľovnicu, ktorou sa vyhrážal, mal totiž v nelegálnej držbe. Prokurátor žiadal väzobné stíhanie. "Z doposiaľ vykonaných dôkazných prostriedkov vyplýva dôvodná obava, že obvinený bude pokračovať v trestnej činnosti a vykoná trestný čin, ktorým hrozil," povedal prokurátor Trajlínek. Sudkyňa sa s jeho návrhom stotožnila. Sťažnosť voči rozhodnutiu nakoniec nepodal ani obvinený, eskortovali ho do ústavu pre výkon väzby. Pred súdom vysvetlil dôvody svojho nebezpečného konania. Ak mužovi skutky dokážu, hrozí mu niekoľko ročné väzenie. Najprísnejšia sadzba je za nedovolené ozbrojovanie a to väzenie na 4 až 8 rokov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy