Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
VIDEO: Deti z osád majú nebezpečnú zábavku. Skáču po idúcich autách a držia sa, kým nespadnú
Zdielať na

VIDEO: Deti z osád majú nebezpečnú zábavku. Skáču po idúcich autách a držia sa, kým nespadnú

MIRKOVCE / Detí z osád na východnom Slovensku majú nebezpečnú zábavku. Nič netušiacemu vodičovi skočia zozadu na dodávku, potom sa držia auta, až kým nespadnú. Zrejme si neuvedomujú, že sa pri tom môžu vážne zraniť. Viacerým deťom sa už tento hazard s vlastným zdravím vypomstil. Napriek tomu pribúdajú ďalšie prípady.

Video zachytáva dodávku pri rómskej osade

Okolo je skupina detí. Dvaja malí chlapci nepozorovane naskočia na dodávku v zadnej časti. Jeden z nich už po pár sekundách spadne na zem. Ďalší takisto, len o niekoľko metrov ďalej. Podobné zábery vznikli aj v ďalšej osade. Ten istý scenár, aj výsledok. "To je osada, deti sa hrajú, tak čo," hovorí obyvateľka Mirkoviec.

 "Tie deti takto trávia voľný čas, toto je ich spôsob života," hovorí terénna sociálna pracovníčka OCÚ Mirkovce Mariana Vraníková. "Apelujeme na rodičov, aby zvýšili dohľad nad svojimi deťmi, aby nedochádzalo k takýmto nebezpečným hrám," informuje hvoorca KR PZ Prešov Daniel Džobanik. 

Podobné prípady zažívajú vodiči jazdiaci do osád takmer denne

Na zlepšení situácie sa preventívnymi sedeniami s rodičmi podieľajú aj terénni sociálni pracovníci. Situácia bola podľa nich aspoň o niečo lepšia, kým v obciach fungovali občianske poriadkové hliadky. "Určite by to bolo lepšie, pretože aj pri povinnej školskej dochádzke, pri plnení boli nápomocné," hovorí Vraníková. "Dali tu SBS-károv, aby dali pozor na deti, keď idú zo školy," hovorí obyvateľka Mirkoviec.

V oboch zverejnených prípadoch deti spadli na zem a došlo k zraneniu

Touto ich nebezpečnou zábavkou sa zaoberá aj polícia. "Oba tieto prípady polícia rieši v rámci priestupkového konania," informuje Džobanik. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy