Skoro jasno
14°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Opatrovateľky sa cestou z Nemecka zranili pri náraze do stromu. Vodič zrejme dostal mikrospánok
Zdielať na

Opatrovateľky sa cestou z Nemecka zranili pri náraze do stromu. Vodič zrejme dostal mikrospánok

BRZOTÍN / Vážna nehoda sa stala pri obci Brzotín v rožňavskom okrese. 30-ročný vodič z okresu Michalovce, ktorý v aute viezol ďalších štyroch ľudí dostal zrejme mikrospánok. Všetkých päť cestujúcich skončilo so zraneniami v nemocnici.

Tri opatrovateľky sa s dvomi vodičmi vracali z turnusu v Nemecku domov na východné Slovensko. Jeden z vodičov pri obci Brzotín zišiel z cesty a narazil do stromu. Podľa našich informácii sa mali vodiči vystriedať v Rožňave, a teda len 5 km od miesta, kde havarovali. Dodávka ostala prevrátená na bočnej strane. "Vo vnútri sa nachádzali dve zakliesnené osoby, a tri zranené osoby sa už nachádzali mimo vozidla. Jedna zranená osoba bola na prednom sedadle, ktorú sme museli za pomoci hydraulického náradia vyprostiť," informuje veliteľ zásahu HaZZ RV Roman Znak. 

Hasiči museli vyrezať aj stromy, aby sa ku zraneným vôbec dostali. "Dopravná nehoda si vyžiadala päť zranených, tri ženy a dvoch mužov, ktorí utrpeli najmä zlomeniny končatín, v niektorých prípadoch aj ťažké," informuje hovorkyňa ZZS SR Alena Krčová. Všetci boli po ošetrení prevezení do nemocnice.

Po odchode sanitiek počuli hasiči spod havarovaného auta zvuky

Zakliesnený pod nim ostal psík jednej z opatrovateliek. "Psa sme spod vozidla vybrali živého a zdravého a berieme si ho k nám, pretože majiteľku zobrali do nemocnice," hovorí Znak. 

Hlavný ťah v smere z Rožňavy do Rimavskej Soboty bol počas vyšetrovania nehody v jednom pruhu uzavretý, dopravu riadili policajti. "Polícia udalosť dôkladne zadokumentovala a vec prevzal vyšetrovateľ, ktorý v tejto súvislosti začal trestné stíhanie pre trestný čin ublíženia na zdraví," informuje hovorkyňa KR PZ KE Jana Mésarová.  

Súvisiace články

Najčítanejšie správy