Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Tragédia na ceste: Auto zachytilo rodinu na bicykloch. Matka náraz neprežila, chlapec bojuje o život
Zdielať na

Tragédia na ceste: Auto zachytilo rodinu na bicykloch. Matka náraz neprežila, chlapec bojuje o život

HARMANEC / Osobný automobil vrazil do skupinky cyklistov. Podľa polície prešiel vodič do protismeru, kde zachytilo 41-ročnú ženu a jej syna. Žena na mieste zahynula. Chlapca v kritickom stave odviezli do nemocnice. Jediný, kto vyviazol bez zranení, je otec rodiny.

​Obrovská tragédia sa stala cestou na výlet

Rodičia a ich 10-ročný syn išli za sebou na bicykloch, v Harmanci im z nepochopiteľných príčin vošlo do jazdnej dráhy rozbehnuté auto. Ľudia z okolitých áut, ktorí zrážku videli sa snažili rýchlo pomôcť. Zhodou okolností tam boli aj dve zdravotné sestry, ktoré išli okolo a zraneným poskytli prvú pomoc. "45-ročný vodič z nezistených príčin prešiel do protismeru, kde sa pohybovala skupinka cyklistov, došlo k zrážke s cyklistkou a maloletým cyklistom," informuje hovorca KR PZ BB Mário Bóna. 

Vodič auta, ktoré prešlo do protismeru tvrdil, že ho premohol mikrospánok

V čase nárazu podľa jeho slov nebol pri vedomí. Auto zachytilo 41-ročnú cyklistku aj jej syna. Všetko videl manžel cyklistky, ktorý je banskobystrickým dopravným policajtom.

Cestu zablokovali záchranné zložky

Na miesto letel aj vrtuľník z banskobystrickej nemocnice. Záchranári aj hasiči robili všetko pre to, aby ťažko zraneným pomohli. Žiaľ mladá žena boj o život prehrala. "Ženu sa záchranári pokúšali oživiť, žiaľ aj napriek snahe sa to nepodarilo," informuje hovorkyňa OS ZZS SR Alena Krčová. Chlapec je v ťažkom a kritickom stave. 

Vodič osobného auta, ktoré do cyklistov narazilo bol po nehode v šoku. "Dychová skúška negatívna, znalec z odboru na mieste a pracovníčka postraumatickej intervencie," hovorí Bóna. 

Všetky bližšie okolnosti tragickej nehody vyšetrujú dopravní policajti, bude to náročná úloha aj pre nich, veď pri tragédii zahynula manželka ich kolegu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy