Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Neuveriteľná krádež: Pacient z psychiatrického oddelenia ukradol sanitku z nemocnice
Zdielať na

Neuveriteľná krádež: Pacient z psychiatrického oddelenia ukradol sanitku z nemocnice

OKRES SPIŠSKÁ NOVÁ VES / Neuveriteľnú krádež riešia policajti na východe Slovenska. Z areálu nemocnie zmizla sanitka aj s pacientom. Ale pozor, pacient si sám šoféroval sanitku. Tento odvážny výlet ukončili mužovi v bielom plášti, ktorý ušiel z oddelenia psychiatrie, zasahujúci policajti až po naháňačke v lese.

Krompašan bol hospitalizovaný na psychiatrickom oddelení v Levoči. Odtiaľ odišiel a v areáli nemocnice sadol do sanitky. Muž bol umiestnený za jedným zo  zamrežovaných okien. Podľa nemocnice je toto špecializované oddelenie dostatočne chránené. Snažia sa predchádzať podobným incidentom. "Napriek prijatým všetkým bezpečnostným opatreniam, nemocnica nie je väzenie. Príslušné oddelenie je vybavené v zmysle platných predpisov a je vybavené aj kamerovým systémom," informuje hovorkyňa siete nemocníc Martina Pavlíková. 

Z Levoče si to pacient za volantom prevozovej sanitky namieril do Spišskonovoveského okresu

Ihneď po ňom začali pátrať policajti. Krompašan prešiel s ukradnutou sanitkou približne 30 kilometrov. Za Spišskými Vlachmi v rekreačnej časti mu cesta skončila. "Počas pátracej akcie zistili, že sanitné vozidlo sa pohybuje v rekreačnej oblasti Za Hurou. Vozidlo zaistili a zároveň zistili únikovú trasu osoby, ktorá vozidlo viedla. Muža dobehli v ťažko prístupnom lesnom teréne," informuje hovorkyňa KR PZ Košice hovorí Jana Mésarová. 

Policajti z obvodného oddelenia zo Spišských Vlách mu nasadili putá

Hliadke pomohli aj údaje z GPS ukradnutého vozidla. Muž mal na sebe biely plášť určený pre pacientov. Policajtom sa medzi stromami neskryl. "Taktiež došlo k obmedzeniu na osobnej slobode osoby, ktorá je podozrivá zo spáchania tohto skutku," informuje hovorkyňa KR PZ Prešov Jana Ligdayová. 

Zatiaľ nevedno ako sa mužovi podarilo z oddelenia ujsť a či kľúče od sanitky našiel priamo v aute. To je predmetom vyšetrovania. Muž je už naspäť na psychiatrii. "Nikto neutrpel zranenia, ani neboli spôsobené majetkové škody," hovorí Pavlíková. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy