Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Manželku týral psychicky, ale aj fyzicky. Šesťdesiatročnému mužovi hrozí 8 rokov vo väzení
Zdielať na

Manželku týral psychicky, ale aj fyzicky. Šesťdesiatročnému mužovi hrozí 8 rokov vo väzení

PÚCHOV/TRENČÍN / Púchovčana zadržali policajti potom, čo jeho manželka oznámila, že sa bojí o vlastný život. Miroslav mal svoju ženu týrať predovšetkým psychicky, no keď bol pod vplyvom alkoholu, útoky sa vraj stupňovali. Vyšetrovateľ šesťdesiatnika už obvinil zo zločinu týrania blízkej a zverenej osoby.

Za týranie manželky hrozí 66 - ročnému mužovi až osemročné väzenie. 

Keď to Miro prehnal s alkoholom mal vlastnej žene vulgárne nadávať, ponižoval ju a dokonca sa jej mal vyhrážať smrťou. "Manželku mal bezdôvodne obmedzovať v užívaní niektorých častí spoločného bytu. Svojím konaním mal manželke vyvolávaním stresu a strachu spôsobovať psychické utrpenie," informovala hovorkyňa krajského riaditeľstva, Danka Adámiková. Sudca obvineného vypočul, no na slobodu ho pre obavu, že by v trestnej činnosti pokračoval nepustil. Miroslav si tak na súd počká vo vyšetrovacej väzbe.

"Najčastejšie sa takto správajú muži ktorí majú poruchu osobnosti, sú to muži dominantní ktorí si vyžadujú poslušnosť," konštatovala psychiatrička Danica Caisová. Psychológovia tvrdia, že je to nedostatok sebavedomia, a že si potrebujú svoje sebavedomie upevňovať ak sa takéto správanie objaví v staršom veku a je ešte podporované alkoholom tak môžu prísť do úvahy aj počínajúce zmeny mozgu. "Spáchanie skutku obvinený popiera a voči rozhodnutiu o väzbe podal sťažnosť," uviedol hovorca krajského riaditeľstva, Roman Tarabus.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy