Jasno
13°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Šokujúca jazda vodiča autobusu spustila nekompromisné kontroly pre alkohol
Zdielať na

Šokujúca jazda vodiča autobusu spustila nekompromisné kontroly pre alkohol

SPIŠ / Šokujúca jazda autobusára v obci Slovinky nenechala nečinných spišskonovoveských dopravákov. Podľa polície autobusom jazdil zo strany na stranu. Je tak vážne podozrivý z jazdy pod vplyvom alkoholu. Keďže viezol ľudí, policajti preverujú, či sa nedopustil aj všeobecného ohrozenia.

Dopravní policajti vyrazili na cesty už po šiestej ráno. Zaujímali ich autobusári. Dôvodom je ich kolega. "Sme počas policajnej kontroly zastavili vodiča autobusu, ktorý sa odmietol podrobiť dychovej skúške. Vzhľadom na to sme rozhodli, že v najbližšej dobe zameriame výkon služby aj na vodičov autobusov," informuje riaditeľ ODI SNV Karol Kučera. 

Policajti sa tak rozhodli aj napriek tomu, že vodiči sú kontrolovaní už pri nástupe do práce. Nedá sa predsa vylúčiť, že si nejaký vodič nevypije až po opustení garáže. "Každé ráno je dispečer povinný nám dať fúkať," hovorí vodič autobusu. 

Policajti sú si vedomí, že sa ľudia ráno ponáhľajú do práce či školy, preto kontroly maximálne urýchľovali. Autobusy zdržali do piatich minút. "Skontrolovali sme 20 vodičov autobusov. každý jeden vodič bol podrobený dychovej skúške. S negatívnym výsledkom," informuje Kučera. 

Vyšetrovanie v prípade vodiča, ktorý nafúkal počas víkendu na Trase Krompachy - Slovinky stále prebieha

Až bude právoplatne obvinený sa môže s prácou rozlúčiť. "V prípade ak vodičovi bude preukázané, že sa dopustil ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. bude automaticky rozviazaný pracovný pomer. Tak, ako vo všetkých prípadoch," hovorí riaditeľ dopravného závodu Spišská Nová Ves Ľubomír Pastiran. 

Policajti na celom Slovensku každý deň chytia rôznych vodičov pod vplyvom

Vysoké číslo opitých spoza volantu má aj Spiš. Hrozí im pokuta, ročné väzenie, strata vodičského preukazu a platiť musia aj za odborné sedenia. "Sa musia podrobiť vyšetreniu u psychiatra a potom aj odbornému poradenstvu u dopravného psychológa. Zhruba do týždňa troch aj štyroch vodičov zastavíme pod vplyvom alkoholu. Tohto týždňa len dopravná hliadka kontrolovala dvoch vodičov pod vplyvom alkoholu," informuje Kučera. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy