Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Tragédia v Starej Turej: Kamionista si nevšimol ženu, vozidlo ju ťahalo 15 metrov pod sebou
Zdielať na

Tragédia v Starej Turej: Kamionista si nevšimol ženu, vozidlo ju ťahalo 15 metrov pod sebou

STARÁ TURÁ / Nepozornosť šoféra kamiónu, ale pravdepodobne aj staršej chodkyne môže za tragickú udalosť, ktorá sa stala v utorok v Starej Turej. Kamión zrazil dôchodkyňu na priechode pre chodcov. Vodič o tom spočiatku ani netušil.

​Tragický pohlaď sa naskytol obyvateľom mesta Stará Turá na jednej z križovatiek. Pod kamiónom ležalo nehybné telo. Išlo o staršiu ženu, ktorá sa ponáhľala do lekárne na druhej strane cesty. Šofér si ju v osudný okamih nevšimol. "35-ročný vodič mal zastaviť pred priechodom pre chodcov, ktorým dal prednosť, avšak pri následnom rozbiehaní sa, sa plne nevenoval vedeniu vozidla a zachytil chodkyňu, ktorá vstúpila na priechod," uviedla hovorkyňa KR PZ TN Danka Adámiková.

Podľa svedkov, vodič kamióna spočiatku ani netušil, že zrazená chodkyňa je pod jeho vozidlom. Zastaviť mal až po tom, ako začali trúbiť okolo jazdiaci vodiči. "Po príchode na miesto sa osoba nachádzala pod nákladným vozidlom a bola v opatere rýchlej zdravotnej služby, my sme boli nápomocní záchranárom," ozrejmil Dominik Kovačovic, HaZZ Nové Mesto nad Váhom, veliteľ zásahu.

Žiaľ, 73-ročnej dôchodkyni už nebolo pomoci. Po tom, ako ju kamión zachytil a ťahal pod sebou asi 15 metrov, utrpela rozsiahle poranenia nezlučiteľné so životom. Polícia cestu uzavrela. "Chodkyňa utrpela zranenia, ktorým podľahla na mieste dopravnej nehody. Vodič ťahača bol podrobený dychovej skúške s negatívnym výsledkom merania. Nebohej bude odobratá krv pri súdnej pitve. Príčina a miera zavinenia dopravnej nehody je v štádiu vyšetrovania," dodala Adámiková.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy