Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Poľský vodič zacítil dym a počul silnú ranu. Plamene zachvátili jeho kamión na D1
Zdielať na

Poľský vodič zacítil dym a počul silnú ranu. Plamene zachvátili jeho kamión na D1

TURANY / Kamión horel včera večer na diaľnici v smere z Turian do Martina. Poľský vodič zacítil dym a počul silnú ranu. Zastavil, no malý hasiaci prístroj bol na rozsiahly požiar primálo. Vysoko horľavé materiály pohltili plamene veľmi rýchlo. Kabína zhorela do tla.

Kamión začal horieť krátko pred 9-tou hodinou večer, diaľnicu tak museli uzavrieť. 62-ročný Lucián smeroval z Poľska do Viedne v chladiacom návese viezol tony mäsa, na diaľnici pri Sučanoch počul silné buchnutie. "Chytilo sa to od agregátu a strelilo to," vyjadril sa Lucián. Poľský kamionista to má do dôchodku sotva tri roky. Mal tak šťastie, že z horiaceho kamióna stihol vyskočiť.

Vytiahol vlastný hasiaci prístroj ale na silné plamene to nestačilo. Z ťahača zostal len obhorený vrak, požiar zničil aj palivové nádrže. "Kusy prednej kabíny v kamiónu rozptýlilo po celej časti cesty," povedal kamionista. "Hneď po výbuchu sa tu začali zastavovať kamionisti a pomáhali mi," vysvetľuje. Krátko po tragédii na miesto prišli hasiči. 

"Po príchode na miesto sa tu už nachádzala jednotka z Martina a za pomoci vysokého tlaku sa požiar podarilo uhasiť," povedal hasič Peter Slobodník. Z ťahača zostal len obhorený vrak, požiar zničil aj palivové nádrže. "Po požiari ostali v nádržiach diery, z kade sme odčerpali asi 400l nafty do prívesu," vyjadril sa Slobodník. Viac ako tri hodiny bola diaľnica úplne uzavretá. "Patrola privolala odťahovú službu, nakoľko kamión nebol funkčný. Náves naložili na odťahovku a bol prevezený na parkovisko," dodal Slobodník. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy