Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Tragická smrť na železničnej zastávke. Žena bola na mieste mŕtva
Zdielať na

Tragická smrť na železničnej zastávke. Žena bola na mieste mŕtva

BÁHOŇ / Tragická smrť na koľajniciach. 58-ročnú ženu zrazil vlak v obci Báhoň v pezinskom okrese. Okolnosti zrážky vyšetruje polícia.

​Nehoda sa stala v podvečerných hodinách. Ženu v koľajisku zrazil vlak smerujúci do Trnavy. Bolo tesne po 17-tej, keď si rušňovodič všimol človeka, ktorý stál na koľajniciach. Pre krátku vzdialenosť ale ťažkú súpravu zastaviť včas nestihol a došlo k zrážke. "Vlak zrazil osobu, ktorá sa neoprávnene pohybovala v koľajisku," vyjadrila sa hovorkyňa ŽSR Ria Feik Achbergerová. "58-ročná žena utrpela touto zrážkou zranenia, ktorým na mieste podľahla," povedal hovorca KR PZ BA Michal Szeiff.

K zrážke malo dôjsť podľa informácií TV JOJ na zastávke v Báhoni. Rozbehnutý vlak sa zastavil o približne kilometer ďalej. Počas dokumentovania nehody premávali vlaky len po jednej koľaji v obidvoch smeroch. "Nehodová udalosť spôsobila meškanie 23 vlakov, v trvaní od 20 do 223 minút," doplnila Achbergerová. Premávku na trati obnovili po 4 hodinách. "Polícia začala vo veci trestné stíhanie pre usmrtenie," povedal Szeiff. Presné okolnosti tohto prípadu naďalej vyšetruje polícia.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy