Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Súd riaditeľa Úradu inšpekčnej služby prepustil na slobodu
Zdielať na

Súd riaditeľa Úradu inšpekčnej služby prepustil na slobodu

PEZINOK / Riaditeľ Úradu inšpekčnej služby Adrián Szabó je na slobode. Rozhodol o tom sudca Špecializovaného trestného súdu v Pezinku. Prokurátor podal voči rozhodnutiu sťažnosť. Šéf policajnej inšpekcie je obvinený z prijímania úplatkov a zneužívania právomoci.

​Adriána Szabóa zadržali príslušníci NAKA vo štvrtok. Prišli si priamo do jeho úradu, až napokon skončil v policajnej cele. V sobotu pred siedmou ráno ho previezli na Špecializovaný trestný súdu v Pezinku, kde sudca rozhodoval o jeho vzatí do väzby. Šéf policajnej inšpekcie vyšiel nakoniec po viac ako dvoch hodinách hlavným vchodom. Sudca rozhodol, že bude stíhaný na slobode. "Sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu dnes rozhodol o nevzatí do väzby obvineného A.S. pre neexistenciu formálnych dôvodov väzby obvineného," uviedla hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková.


Vyšiel s respirátorom na tvári a šiltovkou na hlave. Vonku na parkovisku ho už čakalo naštartované auto. Spoločnosť mu robil jeho advokát. K obvineniam ani rozhodnutiu súdu sa však nevyjadrili. "Obhajoba sa k postupu a rozhodnutiam orgánov činných v trestnom konaní a súdu vyjadrovať nebude," povedal advokát Zoltán Perhács.


Rozhodnutie však stále nie je právoplatné. Prokurátor totiž proti nemu podal sťažnosť. "Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry podal voči rozhodnutiu Špecializovaného trestného súdu sťažnosť, o ktorej bude rozhodovať Najvyšší súd Slovenskej republiky," vyjadril sa hovorca generálnej prokuratúry Dalibor Skladan. Korupcia mala súvisieť s prijatím televízora a finančnej hotovosti vo výške minimálne 20-tisíc eur. Vo veci sú ale obvinené aj ďalšie dve osoby. Ide o bývalých vysokých policajných funkcionárov Bernarda Slobodníka a Mariana Kučerku.



Súvisiace články

Najčítanejšie správy