Skoro jasno
15°
Bratislava
Mladík zdevastoval cintorín a pobúril tisíce ľudí. Takýto trest mu hrozí v prípade dokázania viny
Zdielať na

Mladík zdevastoval cintorín a pobúril tisíce ľudí. Takýto trest mu hrozí v prípade dokázania viny

KUNOVA TEPLICA / Video, ktoré sa rozšírilo po internete, kde partia mladých ľudí z okresu Rožňava vyčíňala na cintoríne, má svoju dohru. Hlavný aktér, 13-ročný Juan už vie, aký mu hrozí trest v prípade dokázania viny.

​Polícia v piatok 13-ročného Juana, žiaka základnej školy, obvinila z prečinu hanobenia miesta posledného odpočinku. K obvineniu došlo na základe zverejneného videa. "Každý, kto videl to video, tak bol zhrozený z toho," povedala Eva Gyenesová, starostka obce Kunova Teplica. Juan mal problémy aj v minulosti. Išlo o malé výtržnosti, s ktorými si v obci poradili. Chlapcov otec je dokonca poslancom miestneho zastupiteľstva. "Boli také problémy menšie s ním, ale toto sa u nás ešte nevyskytlo," vyjadril sa Viktor Vápeník, starosta obce Rozložná.

Napriek tomu, že starostka obce dala cintorín bezprostredne po vyčíňaní partie mladých ľudí upratať, pozostalí stále cítia krivdu. "Nech to zaplatia, to treba dačo robiť s tým chlapcom," povedal pozostalý. Juanovo vyčíňanie na cintoríne má svoju dohru. Tínedžera čaká trest. "V prípade dokázania viny hrozí páchateľovi, ako mladistvej osobe, trest odňatia slobody v trvaní až jeden rok," uviedol Jaroslav Ličák, oddelenie komunikácie a prevencie KR PZ KE. "Chcel by som sa všetkým ospravedlniť, veľmi ma to mrzí," povedal Juan, výtržník.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy