Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Ďalšie ženy sa nechali oklamať mužom, ktorý sa vydával za vojaka. Jedna mu poslala 282-tisíc eur
Zdielať na

Ďalšie ženy sa nechali oklamať mužom, ktorý sa vydával za vojaka. Jedna mu poslala 282-tisíc eur

TRENČIANSKY KRAJ / Najmenej 282-tisíc eur poslala žena z Trenčína mužovi, ktorého nikdy nevidela. Stačilo jej, že vystupoval ako americký vojak na tajnej misii a písal jej krásne správy. Zaľúbila sa, a túto sumu mu poslala v priebehu piatich mesiacov na rôzne účty. Nebola pritom sama.

Láska k údajnému americkému vojakovi vyšla tri ženy z trenčianskeho kraja mimoriadne draho. "Doposiaľ neznámy páchateľ, vystupujúci ako príslušník americkej armády, pôsobiaci v tajnej misii, sa prostredníctvom sociálnej siete náhodne skontaktoval s pani, s ktorou boli v dennom písomnom kontakte, čím si získal jej dôveru," informuje hovorkyňa KR PZ Trenčín Danka Adámiková. Takto začal príbeh ženy z Trenčína a jej tajného ctiteľa.

Len čo sa do neho zaľúbila, pýtal od nej peniaze

"Následne vylákal od poškodenej ženy peniaze, ktoré previedla v niekoľkých čiastkach, na rôzne čísla účtov," informuje Adámiková. 

Od začiatku tohto roka od nej vylákal neuveriteľnú sumu

"Žene bola spôsobená škoda v celkovej výške najmenej 282 000 €," informuje Adámiková. "Takéto ženy čakajú na princa na bielom koni," hovorí psychiatrička Darina Hrabovská. 

V rovnakom čase prežívali lásku cez internet aj ďalšie dve ženy

Ženy sú z Partizánskeho. Údajný americký vojak im oznámil, že im posiela balíček, v ktorom bude 600 000 eur a malé prekvapenie. "Poškodené boli následne kontaktované, že za darček v balíku majú uhradiť peniaze. Na údajné uvoľnenie balíka posielali pokyny z e-mailových adries, ktoré sa javili ako adresy oficiálnych inštitúcií," hovorí Adámiková.

Ženy peniaze ochotne posielali. Prišli o 37 000 eur

"Takéto ženy sú naivné. Naivita nesúvisí s inteligenciou," hovorí Hrabovská. Keď zistili, že sa stali obeťami podvodníka, kontaktovali políciu. Na kameru sa ani jedna z nich vyjadrovať nechcela."Vyšetrovateľ začal v tejto súvislosti trestné stíhanie pre zločin podvodu, v časti spáchanom v štádiu pokusu," informuje Adámiková. 

Šanca, že sa im peniaze vrátia späť, je minimálna

Posielali ich na rôzne zahraničné účty. "Poškodené ženy, ktoré naleteli, prišli o nemalé peniaze. Odporúčame preto rozvážnosť na sociálnych sieťach a neposielať peniaze neznámym osobám," informuje Adámiková. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy