Polojasno
14°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Tragédia na cestách: Na mol opitá vodička zrazila cyklistku. Tá bola na mieste mŕtva
Zdielať na

Tragédia na cestách: Na mol opitá vodička zrazila cyklistku. Tá bola na mieste mŕtva

VOLKOVCE / 65-ročná žena išla na bicykli po hlavnej ceste a prišla o život. Stalo sa to vo štvrtok večer pri Volkovciach. Dôchodkyňu, zrazila 27-ročná vodička, ktorá skončila v putách. Pred jazdou sa totiž posilnila alkoholom. To však nie je všetko, podľa informácií televízie JOJ vo vozidle prevážala aj sadenice marihuany.

​Záchranné zložky boli vo štvrtok okolo ôsmej hodiny večer vyslané k dopravnej nehode, ktorá sa stala neďaleko Zlatých Moraviec. "Medzi obcami Volkovce a Olichov tu 27-ročná vodička pravdepodobne prešla do protismeru a ľavou stranou svojho vozidla Peugeot 207 zachytila 65-ročnú cyklistku," napísali nitrianski policajti na sociálnej sieti. Žena pri zrážke utrpela zranenia nezlučiteľné so životom. "Auto po zrážke skončilo v poli," doplnila polícia.

Policajná hliadka podrobila vodičku dychovej skúške. "Jej výsledok je šokujúci 1,01 mg alkoholu na liter vydýchnutého vzduchu, čo je v prepočte 2,10 promile - a teda stav ťažkej opitosti," uviedli policajti. Podľa informácií televízie JOJ na policajtov čakalo prekvapenie aj v kufri opitej vodičky. Prevážala tam v prepravke pár sadeníc marihuany. K tomuto sa polícia zatiaľ nevyjadruje.
Vodičku umiestnili do policajnej cely. "Po vytriezvení s ňou budú vykonávané ďalšie procesné úkony," dodala polícia. Okolnosti tragickej nehody budú predmetom vyšetrovania. V prípade je už vedené trestné stíhanie vo veci pre trestný čin usmrtenia. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy