Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Štyridsiatnik, ktorého priťahujú deti, využíval na svoju úchylku teletext. Ponúkal opatrovanie maloletých
Zdielať na

Štyridsiatnik, ktorého priťahujú deti, využíval na svoju úchylku teletext. Ponúkal opatrovanie maloletých

DUBNICA NAD VÁHOM / Muž (41) z Dubnice nad Váhom skončil za múrmi ilavskej väznice potom, ako ho policajti obvinili z prečinu sexuálneho zneužívania. To, že je jeho pobyt na slobode nebezpečný, usúdil aj prokurátor a sudca. V jeho hľadáčiku boli totiž deti.

Zadržaný muž inzeroval niekoľko mesiacov a ponúkal predovšetkým opatrovanie malých detí. Inzeráty uverejňoval na teletexte. Napísal ich sem desiatky rôzneho znenia. V jednom ponúkal opatrovanie detí, v ďalších pozýval chlapcov a dievčatá na chatu."Takýmto spôsobom sa snažil získať si deti, ako objekty sexuálneho záujmu," hovorí psychiatrička Darina Hrabovská. 

Intenzita jeho inzercie sa stupňovala. Nakoniec skončil v rukách policajtov

"Poverený príslušník Z Dubnice nad Váhom obvinil muža z prečinu sexuálneho zneužívania," informuje hovorkyňa KR PZ Trenčín Danka Adámiková. Podľa doterajších zistení polície ho zaujímali deti vo veku od 8 do 13 rokov. Podľa informácií TV JOJ z prostredia polície sa pred vyšetrovateľom ku všetkému priznala vyhlásil, že deti ho priťahujú."Ide o pedofila, ktorý si vyberal deti od 8 do 13 rokov a nevyberal si medzi chlapcami a dievčatami," hovorí Hrabovská. 

Policajti doposiaľ nezistili, že by sa s nejakým dieťaťom aj stretol

Prezradil im ale viacero ďalších skutočností, ktoré musia preveriť. "Vzhľadom k tomu, že prebiehajú procesné úkony, nie je možné povedať viac informácií," hovorí Adámiková. "Prokurátor podal na Rudolfa U, návrh na vzatie do väzby z tzv. preventívneho, lebo je tu obava, že pri ponechaní na slobode bude pokračovať v trestnej činnosti," informuje hovorca Krajskej prokuratúry v Trenčíne Marián Sipavý. 

Na začiatok súdneho procesu bude čakať vo vyšetrovacej väzbe. Tam ho poslal sudca okresného súdu v Trenčíne. "Sudca pre prípravné konanie vzal obvineného do väzby. Dôvodom je obava z pokračovania v trestnej činnosti," informuje hovorca Krajského súdu v Trenčíne  Roman Tarabus. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy