Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Poštárka si brašňou chránila tepnu. Keby nezasiahli susedia, útok psov nemusela prežiť
Zdielať na

Poštárka si brašňou chránila tepnu. Keby nezasiahli susedia, útok psov nemusela prežiť

GELNICA / Až mrazí z toho, čo s dvomi staffordmi prežila poštárka v obci Kojšov. Psy ju stiahli na zem a hrýzli po celom tele. Vytrhli jej časť svaloviny a žena skončila v nemocnici. Útok sa stal na ulici pred domom, v ktorom psy žijú.

K drastickému útoku dvoch psov došlo na ulici v Kojšove. Poštárku trhali na zemi. Dá sa hovoriť o obrovskom šťastí, že zasiahli dvaja zo susedov.

Podľa policajnej správy zatiaľ nevedno ako pes so sukou vyšli cez bráničku mimo svojho dvora. Peter, bývalý policajt, a dôchodca Jozef sa so ženou ešte pozdravili. Keď zašla za roh, počuli len krik . "Sme sa otočili a už som videl chvost psa. Tak už som vedel situáciu, aká vznikla. Som počítal na decko, ani nie na poštárku," opísal situáciu záchranca Jozef Zakutný. 

"Počas toho, ako 43- ročná žena vykonávala pracovnú činnosť poštovej doručovateľky ju do rôznych častí tela pohrýzli dva psy," informovala hovorkyňa KR PZ, Lenka Ivanová. Chlapi neváhali a pustili sa do pomoci. Zúfala žena si kryla tvár a krk služobnou brašňou, aby sa jej psy nezahryzli do tepny. "Keby som nebol tu vonku a ten pán nešiel okolo, ju roztrhajú asi. Mne už bolo jedno. Nepamätám si ani ako sme ich odohnali," konštatoval záchranca Peter Hudák. "Po jednom kopanci, druhom kopanci a psy už odskočili. Hudák sa jej venoval. Už som psov zatlačil. Chlapec stál pri bránke, chlapec ich potlačil už dnu," uviedol Jozef Zakutný. Mimo kamery sme sa stretli aj s rodinou zranenej ženy. Mužom veľmi ďakujú za bleskovú pomoc. Ani si nechcú predstaviť, čo by bolo ak by nezasiahli. Žena sa zo zranení lieči v nemocnici. Americké stafordy sú podľa susedov dlhodobo problémové. Na ulici bez majiteľov neboli prvýkrát. "Sme susedia, upozorňovali sme ich a tak to dopadlo, ako to dopadlo," vyjadril sa Hudák. 

S majiteľmi psov sa nám spojiť nepodarilo, doma sme ich nenašli. Policajti však začali trestné stíhanie. "Pre trestný čin ublíženia na zdraví. Doposiaľ v tejto súvislosti nebola obvinená žiadna konkrétna osoba," doplnila hovorkyňa Ivanová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy