Oblačno
Bratislava
Rudolf
17.4.2024
Košického notára mali vydierať a uniesť. Z trezoru mal vziať 4 milióny eur
Zdielať na

Košického notára mali vydierať a uniesť. Z trezoru mal vziať 4 milióny eur

KOŠICE / Košická polícia vyšetruje podozrenie z vydieračského únosu. Obeťou má byť notár. Polícia po ňom vyhlásila pátranie, ale na druhý deň sa prihlásil sám. Z trezoru mal vziať štyri milióny eur a odniesť ich do Rakúska.

O prípade ako prvý informoval portál Korzár. Košický notár sa na svojom úrade pár dni neukázal, čo vzbudilo obavy. Neskôr bolo po ňom vyhlásené dokonca aj pátranie. Notára za nezvestného polícia vyhlásila 1. mája. Na druhý deň sa ale na polícii sám prihlásil, preto pátranie odvolali. Na úrade sme ho vo štvrtok 20. mája nenašli. Dvere do jeho kancelárie boli zabezpečené páskou. Zabezpečiť ich mala rodina pre prípad, ak by tam chcela vstúpiť polícia bez ich prítomnosti.

"Krajský policajný vyšetrovateľ v tejto súvislosti začal trestné stíhanie pre podozrenie z trestného činu vydieračského únosu. V danej veci sú vykonávané procesné úkony, preto bližšie informácie nateraz poskytovať nebudeme, aby nedošlo k zmareniu alebo sťaženiu vyšetrovania," vyjadrila sa hovorkyňa KR PZ Košice. Neznámy muž mal notára osloviť ešte koncom apríla a požiadať ho o overenie podpisu. Stretnúť sa mali mimo Košíc. Zastalo pri ňom vozidlo, z ktorého vystúpili dve osoby a pod hrozbou ho prinútili sadnúť si do auta. Z trezora mal vybrať štyri milióny eur a odviezť ich do Rakúska. Tieto peniaze mal podľa TV JOJ z predaja kryptomeny. V prípade koná aj notárska komora. 

"Prezídium Notárskej komory SR na základe podnetov občanov, ktoré boli doručené koncom minulého týždňa na Notársku komoru SR, v súlade s ustanoveniami notárskeho poriadku rozhodlo o vykonaní dohľadu nad činnosťou menovaného notára vykonaním kontroly kancelárskych priestorov notárskeho úradu," uviedla stanoviska Notárska komora SR. V prípade, ak sa preukáže, že notár sa stal obeťou trestného činu a páchateľov sa podarí odhaliť, hrozí im 20- až 25- ročné väzenie alebo doživotie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy