Zatiahnuté
20°
Bratislava
Lea
29.4.2024
FOTO: Pri Rimavskej Sobote havaroval domiešavač s betónom. Jazda sa skončila nešťastne
Zdielať na

FOTO: Pri Rimavskej Sobote havaroval domiešavač s betónom. Jazda sa skončila nešťastne

OŽĎANY / Na ožďanských serpentínach v stredu dopoludnia havaroval domiešavač. Zamestnanec rimavskosobotskej firmy vozil betón do neďalekej obce. Prvú trasu absolvoval bez problémov, druhá jazda však skončila nešťastne. Služobné auto totálne zdemoloval.

​Nehoda sa stala na mieste, ktoré je známe nebezpečnými a ostrými zákrutami. Vodič trasou nešiel po prvýkrát, aj napriek tomu nezvládol prejazd jedným úsekom. Po prejdení tiahlej zákruty sa s ťažkým nákladom prevrátil do priekopy. "Buchot, rachot veľký. Utekala som hneď von a videla som, že šofér akurátne vystúpil. Doudieraný bol," povedala Nora, obyvateľka Oždian. 47-ročného muža, ktorý vo firme pracoval rok, odviezli záchranári do nemocnice. Má, našťastie, iba ľahké zranenia.

Pravdepodobne však jeho nezodpovednou jazdou došlo k nehode. "Nechcem nikomu ublížiť, ale zrejme prekročil rýchlosť," skonštatovala Nora. "Príčinou tejto nehody bolo nevenovanie sa plne vedeniu vozidla a neprispôsobenia rýchlosti jazdy svojím schopnostiam, vlastnostiam vozidla a nákladu," uviedla hovorkyňa KR PZ BB Petra Kováčiková. Pri náraze sa pretrhla aj palivová nádrž, v ktorej bolo asi 150 litrov nafty. Tá vytekala na cestu, zachytávali ju hasiči.

Ďalším problémom, ktorý museli kompetentní riešiť bolo, ako havarované vozidlo vytiahnu. Komplikáciou bol najmä betón v bubne, ktorý nebolo možné prečerpať. "Sme zistili, že nakoľko je domiešavač napoly oddelený od konštrukcie vozidla, musíme odpojiť celú tú nádrž z toho," vyjadril sa pracovník odťahovej služby Július Hutáš. Domiešavač teda oddelili od vozidla a najskôr pomocou žeriavu vytiahli podvozok s kabínou. Náročnejšie však bolo vybrať z priekopy cisternu so stvrdnutým betónom. Použiť museli dva žeriavy. Podľa majiteľa budú škody minimálne 40-tisíc eur.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy