Oblačno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Bývalý boss košického podsvetia Dušan Borženský podľa informácií TV JOJ zomrel
Zdielať na

Bývalý boss košického podsvetia Dušan Borženský podľa informácií TV JOJ zomrel

BRTISLAVA/KOŠICE / Podľa zdroja TV JOJ bývalý boss košického podsvetia Dušan Borženský zomrel. Borža, ako ho v podsvetí prezývali si odpykával za účasť na vraždách dlhoročné väzenie. Výkon trestu mu na žiadosť ZVJS súd minulý týždeň prerušil a prepustil Borženského z výkonu trestu do hospicovej starostlivosti.

Šéfom košického podsvetia sa stal po Karolovi Kolárikovi. Ten bol zastrelený vo fitnesscentre v roku 1999. Na svojej funkcii prezývaný Borža bol iba niekoľko rokov. Bývalý šéf košického podsvetia bol účastníkom vraždy Jána Kromku v 1997. Okrem účasti na vražde Jána Kromku v roku 1997 sa k objednávke vraždy priznal v prípade Albánca Fadila Pasjaču z roku 2000. S prokurátorom mal uzavretú dohodu o vine a treste. Zo svojho trestu si odpykal 21 rokov. Do prepustenia mu ostávali už iba dva roky. 

Počas odpykávania trestu Borženský napísal knihu. Počas tvorby mu diagnostikovali onkologické ochorenie. Aj na základe toho opätovne žiadal súd o prerušenie. Pred pár týždňami mu súd v Trenčíne vyhovel a Borženský išiel do hospicu Milosrdných sestier v Trenčíne. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy