Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Ulicami Humenného jazdil s takmer 2,5 promile. Po zatknutí ho však policajti pustil
Zdielať na

Ulicami Humenného jazdil s takmer 2,5 promile. Po zatknutí ho však policajti pustil

HUMENNÉ / "Divoký jazdec" z Veľopolia, ktorého cez víkend naháňali policajti v uliciach Humenného, sa zo skutku bude zodpovedať pred sudcom. Policajti ho pre jeho zdravotný stav prepustili na slobodu, čo mnohých vodičov pobúrilo. Tento postup sa nepozdáva ani okresnému prokurátorovi a preto vydal pokyn na jeho zadržanie.

Divokú jazdu 26-ročného vodiča kamera v policajnom aute prvýkrát zaznamenala na vjazde do Humenného od Medzilaboriec.

Video zachytáva, že namiesto toho, aby na výzvu policajta zastavil, vozidlo pred sebou predbehol a dal sa na útek. Manévre vystupňoval do takého extrému, že vozidlá pred sebou predbiehal do protismere, no pozrite sa, na smerovky nezabudol a prešiel skrz kruhový objazd.

Po tom, ako policajti mužovi vzniesli obvinenie, zo zadržania ho prepustili na slobodu, a to pre zdravotné dôvody. Policajná naháňačka preňho totiž skončila zdemolovaním auta. 


Na zábere vidieť, že cestu sa mu snažila zablokovať ďalšia hliadka, no tú obišiel a v protismere v jazde pokračoval. Až kým jedno z vozidiel nenabúral a skončil v piliere nadjazdu.

"Prípad nebol riešený v superrýchlom konaní. Vodič bol prepustený z dôvodu jeho zdravotného stavu, následne bol hospitalizovaný v nemocnici," povedala policajná hovorkyňa Jana Ligdayová.

Inak to ale vidí prokurátor. Ten vydal pokyn na jeho zadržanie, a to aj z dôvodu, že pre alkohol za volantom bol muž pred pár mesiacmi uznaný za vinného. A hoci mal vodičák zadržaný, za volant si sadol napriek tomu, a navyše pod vplyvom alkoholu. Vodič nafúkal takmer 2.5 promile. Okresný prokurátor Viliam Loda taktiež apeloval na "spôsob spáchania skutku, keď bezohľadnou a arogantnou jazdou ohrozovať ostatných."


"Zaplo majáky, blokovalo cestu, on ich obišiel a rovno na mňa. Ja som mal celú rodinu v aute s deťmi, keby nabúral, neviem, ako by to napadlo," porozprával svedok Radoslav Ragan.

"Ja som tu stál, obiehal ma a vyletel do toho múra. To auto na múre bolo hore, až potom spadlo. On vyletel hore," opísal vodič poškodeného auta Pavol.

"Nereflektoval na výzvy polície, predbiehal do protismeru,"
informoval prokurátor Loda.



26-ročný muž je síce stále hospitalizovaný v nemocnici, no osobnú slobodu má obmedzenú. Priamo na oddelení ho strážia policajti.


"Budú realizované procesné úkony aj napriek jeho hospitalizácii," skonštatoval Loda.

Prokurátor pre muža z Veľopolia navrhuje väzbu, a to z obavy, že by v trestnej činnosti mohol pokračovať.

"Sudca pre prípravné konanie môže rozhodnúť na podklade materiálu bez prítomnosti obvineného, ale zároveň môže aj vykonať výsluch obvineného v nemocničnom zariadení," vysvetlil prokurátor.

"Nemôžem sa vyjadrovať, som v nemocnici, je mi zle, mám polámaný stavec," povedal pre TV JOJ do telefónu obviený vodič.

"V prípade, že sudca rozhodne o vzatí do väzby, obvinený bude premiestnený do nemocnice v Trenčíne," uzavrel prokurátor Loda.

 Sudca rozhodoval o vzatí do väzby bez jeho prítomnosti. "Obvinený bol sudcom pre prípravné konanie OS Humenné vzatý do väzby na základe dôvodnej obavy, že by mohol pokračovať v páchaní trestnej činnosti. Rozhodnutie OS Humenné nie je právoplatné," informovala hovorkyňa súdov Ivana Petrufová.

Obhajca obvineného si totiž ponechal lehotu na prípadné podanie opravného prostriedku. Rozhodnutie súdu policajti obvinenému doručia do nemocnice. Odtiaľ ho následne eskorta odvezie do Ústavu na výkon väzby v Košiciach. A tu riaditeľ rozhodne, či bude prevezený do Nemocnice pre obvinených v Trenčíne.


Súvisiace články

Najčítanejšie správy